Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bolji od očekivanih poslovni rezultati kompanija podigli cijene dionica na Wall Streetu

Među najvećim gubitnicama i jučer je bila dionica McGraw-Hilla, s padom od 10,7 posto, nakon što je već u ponedjeljak pojeftinila gotovo 14 posto. Američko ministarstvo pravosuđa podiglo je tužbu protiv rejting agencije Standard & Poor’s, u vlasništvu McGraw-Hilla, kojom traži odštetu od 5 milijardi dolara zbog nepravilnosti prilikom određivanja rejtinga drugorazrednih i drugih hipotekarnih obveznica.

Među najvećim gubitnicama i jučer je bila dionica McGraw-Hilla, s padom od 10,7 posto, nakon što je već u ponedjeljak pojeftinila gotovo 14 posto. Američko ministarstvo pravosuđa podiglo je tužbu protiv rejting agencije Standard & Poor's, u vlasništvu McGraw-Hilla, kojom traži odštetu od 5 milijardi dolara zbog nepravilnosti prilikom određivanja rejtinga drugorazrednih i drugih hipotekarnih obveznica.

U utorak su na Wall Streetu cijene dionica porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati kompanija.

Dow Jones indeks ojačao je 0,71 posto, na 13.979 bodova, dok je S&P 500 porastao 1,04 posto, na 1.511 bodova, a Nasdaq indeks 1,29 posto, na 3.171 bod.

Nakon što je u ponedjeljak zabilježio najveći dnevni pad u više od dva mjeseca, jučer je S&P 500 indeks vratio dio tog gubitka, a porasle su cijene dionica u svih 10 sektora tog indeksa.

To se ponajviše zahvaljuje solidnim poslovnim rezultatima kompanija u četvrtom lanjskom tromjesečju.

Prema podacima Thomson Reutersa, dosad je više od polovice kompanija iz sastava S&P 500 indeksa objavilo poslovna izvješća, pri čemu ih je 69 posto po zaradama nadmašilo očekivanja analitičara, što je bolji prosjek nego u protekla četiri tromjesečja. Po prihodima je očekivanja nadmašilo 66 posto kompanija.

Pritom se procjenjuje da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa porasle za 4,5 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, što je više od očekivanog rasta zarada za 1,9 posto na početku sezone objave izvješća, ali manje od 9,9 posto, koliko se procjenjivalo u listopadu prošle godine.

Među najvećim gubitnicama i jučer je bila dionica McGraw-Hilla, s padom od 10,7 posto, nakon što je već u ponedjeljak pojeftinila gotovo 14 posto.

Američko ministarstvo pravosuđa jučer je podiglo tužbu protiv rejting agencije Standard & Poor’s, u vlasništvu McGraw-Hilla, kojom traži odštetu od 5 milijardi dolara zbog nepravilnosti prilikom određivanja rejtinga drugorazrednih i drugih hipotekarnih obveznica.

Vrijednost tih vrijednosnih papira naglo ja pala 2007. godine, što je bio jedan od glavnih uzroka duboke financijske krize.

Američke vlasti tvrde da je S&P rejtinge postavio previsoko i podcijenio rizike kako bi privukao investicijske banke na ulaganja u te vrijednosne papire.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,58 posto, na 6.282 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 0,35 posto, na 7.664 boda, a pariški CAC 0,95 posto, na 3.694 boda.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.