Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Booking.com najavljuje 3+ milijarde dolazaka gostiju od kojih je 750 milijuna u nehotelskom smještaju

Booking.com, jedna od vodećih svjetskih digitalnih platformi za putovanja, najavio je da će broj dolazaka gostiju u razdoblju od 2007. godine prijeći 3 milijarde, kada su u pitanju smještajni objekti koji se nude na njihovoj stranici.

Booking.com, jedna od vodećih svjetskih digitalnih platformi za putovanja, najavio je da će broj dolazaka gostiju u razdoblju od 2007. godine prijeći 3 milijarde, kada su u pitanju smještajni objekti koji se nude na njihovoj stranici.

750 milijuna tih gostiju svoj je boravak odlučilo provesti u nehotelskim smještajnim jedinicama koje uključuju kuće, apartmane i druge jedinstvene objekte.

U istom vremenskom razdoblju, u više od 400 gradova širom svijeta zabilježeno je više od milijun dolazaka putem Booking.com-a. Split se našao na popisu čak 29 gradova svijeta, među kojima  su Rim, London, Dubai, Melbourne i Kuala Lumpur, koji su imali više od 10 milijuna gostiju.

U Hrvatskoj neki od najduže dostupnih smještajnih objekata na stranici uključuju Pool Apartments Plitvice Lakes koji se nalaze u Grabovcu samo 9 km od Nacionalnog parka Plitvička jezera, Casa Romantica La Parenzana smještena u blizini Buja u Istri i kamena Villa Varoš koja se nalazi u Splitu u neposrednoj blizini Dioklecijanove palače.

“Zaista nas veseli kad pogledamo koliko smo daleko stigli, posebice imajući na umu skromne početke. Ostvarili smo rast zajedno s nevjerojatnim smještajnim objektima diljem svijeta kako bismo probudili strast za istraživanjem među putnicima i potaknuli ih da otkriju svijet,” kaže Olivier Grémillon, potpredsjednik u Booking.com-u. “Također je uzbudljivo pogledati u budućnost i što će nam sektor putovanja sve donijeti. Pojavljuju se nova odredišta, tehnologija se razvija, a želja putnika za istraživanjem i otkrivanjem novih iskustava samo raste. Otprilike 40 posto naših aktivnih korisnika rezerviralo je alternativnu vrstu smještajnog objekta tijekom posljednjih 12 mjeseci. Jedinstvena iskustva boravka i dalje će biti u srcu putovanja u budućnosti, čak i više nego danas.”

Omogućiti putnicima da se osjećaju kao kod kuće i u najudaljenijim dijelovima svijeta nikada nije bilo važnije, pri čemu će najvažniju ulogu odigrati domaćini objekata.

Istraživanje Booking.com-a provedeno među 21.500 globalnih putnika otkriva da gotovo dvije trećine putnika (63%) smatra da je njihov boravak bio bolji zahvaljujući vlasniku smještajnog objekta koji je dao sve od sebe i otišao korak dalje, a 62% putnika iznimno cijeni “znanje i iskustvo” koje vlasnici lokalnih smještajnih objekata mogu podijeliti s njima.

Trinity College – Campus Accommodation

Nagrade Booking.com-a Guest Review Awards ove su godine pokazale sve veću potražnju putnika za alternativnim vrstama smještaja. Gotovo tri četvrtine nagrada (73%) dodijeljeno je kućama za odmor, apartmanima i drugim jedinstvenim smještajnim objektima, uključujući sve od brodova i iglua do smještaja kod domaćina i ladanjskih kuća.

Već drugu godinu zaredom apartmani su nadmašili kategoriju hotela i dobili najveći broj nagrada, te čine više od trećine svih nagrađenih smještajnih objekata u svijetu (36%). Također, već drugu godinu zaredom, četiri od pet najnagrađivanijih vrsta smještaja u 2018. godini čine alternativni smještaji: apartmani (269.649), hoteli (148.913), privatni smještaji (78.574), smještaji s doručkom (66.697) i vikendice (56.303).

Résidence Arco Plage

Impresivna brojka pokazuje da putnici sve više cijene i pokazuju zanimanje za raznolika jedinstvena smještajna iskustava, a to se vidi i u nagradama Guest Review Awards i nedavnim istraživanjima Booking.com-a.

Mogućnosti su beskonačne: od jedinstvenih smještaja poput vikendice The House of Sparkle u Londonu, apartmana The Unicorn House u Milanu i vikendice Kevin Hart’s Tiny House u New Yorku, do povratka u studentske dane boravkom u kampusu sveučilišta Trinity College u Dublinu u Irskoj, promatranja zvijezda u kampu Hasan Zawaideh Camp u dolini Wadi Rum, uživanja u suncu u vili The Bali Dream Villa Seminyak i istraživanja fjordova u kampu Orca Island Cabins u Sewardu na Aljasci.

 


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.