Bosch: Prodaja i rezultati još jednom na rekordnoj razini u 2018. godini

Grupa Bosch nastavlja nizati uspjehe: unatoč teškim gospodarskim uvjetima i slabom tržištu, prodaja i rezultati u 2018. godini ponovno su dosegli prošlogodišnju, rekordnu razinu.

Prema preliminarnim brojkama, Bosch, dobavljač tehnologija i usluga, ostvario je prodaju od 77,9 milijardi eura u prošloj godini. Učinci tečajne razlike negativno su utjecali na prodajne rezultate do iznosa od 2,1 milijarde eura.

Nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike ta brojka predstavlja rast od 4,3 posto. „Unatoč nepovoljnim gospodarskim okolnostima tvrtka Bosch bila je uspješna u 2018. godini. Prodaja i rezultati ponovno su na rekordnoj razini”, izjavio je dr. Volkmar Denner, predsjednik upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH, dok se obraćao medijima povodom objave preliminarnih brojki. „Kao predvodnici u području inovacija, želimo uvesti promjene na svojim tržištima, u tehnološkom i poslovnom smislu. Naše strategije usredotočene na povezivost su se isplatile”, dodao je Denner.

Bosch je u 2018. prodao ukupno 52 milijuna proizvoda s pristupom internetu, što je 37 % više nego prethodne godine. U 2018. godini dobit od poslovanja prije kamata i poreza (EBIT), dosegla je 5,3 milijarde eura. Operativna marža stoga će vjerojatno iznositi 6,9 posto. „Bosch želi ostvariti bolji razvoj od ostatka tržišta i osigurati visoku razinu zarade unatoč očekivano teškim gospodarskim uvjetima”, rekao je prof. Stefan Asenkerschbaumer, zamjenik predsjednika upravnog odbora i glavni financijski direktor. „Svoja poslovna područja planiramo učiniti još konkurentnijima kako bismo mogli financirati proširenje tehnološkog vodstva, a time i budućnost tvrtke.”

Podijeli

Odgovori

Top