Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bosch na Green Future konferenciji u Splitu

Bosch postigao cilj neutralnosti na svih 400 lokacija diljem svijeta, što je potvrđeno i od nezavisnih tijela.

Split – 9. i 10. lipnja održano prvo izdanje Green Future konferencije, događaja koji je okupio međunarodne i domaće tehnološke lidere, tvrtke, institucije, donositelje odluka, znanstvenike i druge dionike iz sektora održivog razvoja. Kroz dva dana trajanja, 50-ak govornika zanimljivim je predavanjima i panelima obradilo temu zelene tranzicije, počevši od tema urbane i e-mobilnosti, zaštite okoliša, financiranja zelenih projekata, digitalizacije poslovanja, energetike, javnih politika.

Kao jedan od zlatnih sponzora konferenciji se priključila i tvrtka Bosch Hrvatska, jedan od lidera u novim tehnologijama i održivom poslovanju na hrvatskom, ali i globalnom tržištu. Govornici su došli iz brojnih europskih i svjetskih zemalja, od Njemačke, Italije, Švedske, Libanona, Norveške itd., a svi su se složili da su za uspješan proces zelene tranzicije važna dva faktora – edukacija i suradnja svih uključenih, počevši od institucija s izvorima financiranja do tehnoloških tvrtki.  Među njima bio je i predstavnik tvrtke Bosch, Andreas Siegle, Boschov voditelj korporativnog ureda za održivost i implementaciju EHS. 

Kao jedan od keynote govornika, Siegle je naglasio da je održivost već godinama integralni dio poslovanja u Boschu, a kao jedno od najvećih postignuća istaknuo je činjenicu da je 2020. Bosch postigao cilj neutralnosti na svih 400 lokacija diljem svijeta, što je potvrđeno i od nezavisnih tijela. Što se tiče kvalitete ugljične neutralnosti, društvo napreduje bolje od očekivanog te je već postignuta trećina uštede energije koju je društvo odlučilo ostvariti do kraja desetljeća. Postavljeni su i novi ciljevi te je izrađena strategija Nove dimenzije – održivost 2025. koja uključuje šest dimenzija: klima, energija, voda, urbanizacija, globalizacija i zdravlje kojom se definiraju ciljevi u zaštiti okoliša, održivoj proizvodnji i radu kompanije te podizanju kvalitete života naših korisnika i cijele zajednice.

Jako mi se svidjela ova konferencija i organizacija je bila na visokoj razini. Ono što me izuzetno veseli je vidjeti na jednom mjestu ovoliko ljudi kojima je stalo do zaštite okoliša, održivih politika i zelene tranzicije u kompanijama i zajednici. Bosch se odlučio uključiti kao zlatni sponzor jer vjerujemo da su klimatske promjene veliki izazov s kojim se svi globalno susrećemo i ne možemo ih više ignorirati. Nakon što smo mi kao kompanija postali neutralni, sada smo se fokusirali da isto u što većem opsegu postignemo i u sferi direktnog utjecaja kompanije – kod naših dobavljača, logistici i na mjestima gdje se naši proizvodi koriste. Tamo gdje to nije moguće, kompenziramo tako da podržavamo projekte koji imaju za cilj zaštitu okoliša. Ovakve konferencije prilika su da svoja iskustva, a Bosch ih ima poprilično, razmijenimo s drugim stručnjacima, javnim dužnosnicima, poduzetnicima i na kraju i građanima. Svi moramo djelovati, sada, ne sutra, ne za deset dana“, zaključio je Siegle.

Konferenciju je uživo pratilo preko 900 posjetitelja čime se potvrdilo da je tema zelene tranzicije ključna tema današnjice, od interesa svakog društvenog i gospodarskog sektora te kako je iznimno važno razgovarati i što prije implementirati rješenja i politike koja će Europu voditi do klimatske neutralnosti, što i je cilj Europske komisije do 2050. godine. U sklopu konferencije na Bosch Expo štandu mogli su se vidjeti i rezultati mjerenja kvalitete zraka u Splitu provedenog neposrednog prije same konferencije koristeći Immission Monitoring Box (IMB).

Kroz sedam dana mjerili smo kakvoću zraka na području Splita. Rezultati mjerenja pokazali su da je kakvoća zraka u Splitu na visom nivou. Razlika naše kutije i drugih koji mjere i bilježe slične podatke je u tome što Bosch IMB pokazuje veći broj čestica, odnosno veći broj varijabli koje se mogu uspoređivati. Dodatno, uređaj pokazuje podatke u realnom vremenu za razliku od ostalih mjernih uređaja koji pokazuju prosjek podataka. Podaci poput ovih pomažu nam da se na vrijeme poduzmu potrebne aktivnosti kako bi se kvaliteta zraka zaštitila ili poboljšala, tamo gdje je to potrebno“, rekao je Boris Presekar iz Bosch Slovenija.

Green future konferencijom povezani su tako na jednom mjestu privatni i javni sektor te cijela relevantna zajednica koji su na jednom mjestu podijelili ideje koje prednjače kontekstu zelene tranzicije i održivosti, a Split i Hrvatska dobili su zalog da i u budućnosti budu centralno mjesto razgovora o tim temama te će Bosch Hrvatska nastaviti podupirati projekte poput ovog na dobrobit cijele zajednice.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.