Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Brzo vam dosadi radno mjesto? Ovo su poslovi baš za vas

Zaposlenik kojemu je na njegovom radnom mjestu dosadno ne muči samo sebe, već njegov nedostatak koncentracije može biti štetan i za tvrtku. Prema jednom britanskom istraživanju, čak 25 posto ispitanika reklo je da im je na poslu dosadno, što šteti njihovoj produktivnosti.

Zaposlenik kojemu je na njegovom radnom mjestu dosadno ne muči samo sebe, već njegov nedostatak koncentracije može biti štetan i za tvrtku. Prema jednom britanskom istraživanju, čak 25 posto ispitanika reklo je da im je na poslu dosadno, što šteti njihovoj produktivnosti.

Oni svakodnevno traže raznolikost i nove izazove te avanturu na radnom mjestu. Takvi ljudi često imaju i poduzetničkog duha i ne žele cijelo vrijeme biti za radnim stolom.

Zaposlenik kojemu je na njegovom radnom mjestu dosadno ne muči samo sebe, već njegov nedostatak koncentracije može biti štetan i za tvrtku. Prema jednom britanskom istraživanju, čak 25 posto ispitanika reklo je da im je na poslu uglavnom dosadno, što šteti njihovoj produktivnosti. A da dosada na poslu uzrokuje gubitak koncentracije ustvrdilo je 80 posto ispitanika. Više od 50 posto ih je istaknulo kako su zbog dosade na poslu napravili neku pogrešku.

MojPosao donosi sedam zanimanja za one koji u svojoj karijeri trebaju više uzbuđenja.

Frizer

Ako ste netko tko voli čavrljati i upuštati se u samostalne poslovne pothvate ovo je idealan posao za vas.

Pipničar

Pipničari su odlični slušači i svakoga dana susreću nove ljude. Niti jedan radni dan im nije isti. Ovaj posao se svodi na izgradnju odnosa, brzo donošenje odluka i ugodu u razgovoru s ljudima iz svih područja života.

Recepcionar u hotelu

Na ovom poslu svaki dan je jedinstven i donosi nova lica. Recepcionar mora znati sve znamenitosti grada u kojem se njegov hotel nalazi i davati preporuke gostima, te im pomoći oko njihovih potreba.

Stručnjak za odnose s javnošću

Posao stručnjaka za odnose s javnošću je da svojim klijentima pribavi pozitivan publicitet. To čini kroz medije i ostale aktivnosti, kao što su specijalizirana događanja. To zanimanje može biti vrlo stresno i zahtijevati dosta prekovremenih.

Policajac

Policajci štite ljude i imovinu. To je visokorizičan i zahtjevan posao. Dužnosti ovise o veličini organizacije za koju radite. Policajci također imaju jednu od najvećih stopa smrti i ozljeda na radu.

Arhitekt

Jeste li dobri u sagledavanju šire slike i želite li stvarati sjajne projekte? Ovo bi moglo biti zanimanje za vas. Na ovom poslu nudi vam se prilika da dizajnirate parkove, sportske objekte, autoceste, aerodrome i ostale nekretnine i može biti zahtjevan, ali i ispunjavajući.

Kritičar hrane

Volite li pisati i jesti? Možda biste bili zainteresirani postati kritičar hrane. Morate dobro poznavati hranu i imati jedinstveni stil kako biste mogli opisati svoja kulinarska iskustva.

Iako su ovo samo neki od primjera zanimanja, ključ pronalaska stimulativnog posla je u jasnom određivanju što vas zanima i povezivanju tih interesa s poslom. A iako je normalno povremeno se umoriti od posla, ako ste netko tko treba stalne promjene, ne bojte se okušati u poslu zbog kojeg ćete svakodnevno osjećati uzbuđenje.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.