Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bugarska traži kineske i korejske investitore za izlazak iz krize

Najsiromašnija EU članica planira pokretanje marketinške kampanje u Aziji kako bi se predstavila kao investicijska oaza i “predvorje EU 27”. Strane investicije u Bugarsku 2009. su se prepolovile, a Bugari se nadaju rastu investicija od deset posto u 2010. godini.

Najsiromašnija EU članica planira pokretanje marketinške kampanje u Aziji kako bi se predstavila kao investicijska oaza i "predvorje EU 27". Strane investicije u Bugarsku 2009. su se prepolovile, a Bugari se nadaju rastu investicija od deset posto u 2010. godini.

Bugarska će pokušati privući kineske i korejske investitore kako bi osigurala prijeko potreban strani kapital i pomogla gospodarstvu u razvoju da izađe iz duboke recesije, objavila je bugarska vlada. Globalna ekonomska kriza, naime, snažno je pogodila ovu najsiromašniju EU članicu, čije je gospodarstvo proteklih deset godina raslo zahvaljujući ulaganjima u nekretnine i financijske usluge.

Bugarska kao investicijska oaza?

Procjenjuje se da su izravne strane investicije u Bugarsku prošle godine pale za više od 50 posto na oko 3 milijarde eura i da će u 2010. porasti za oko 10 posto na temelju oporavka zapadnoeuropskih gospodarstava koja su joj glavno izvozno tržište, izjavio je za Reuters čelnik bugarske državne agencije za strana ulaganja (FDI) Stoyan Stalev.

Naveo je da Bugarska koja je ušla u EU 2007. planira pokretanje marketinške kampanje u Aziji kako bi se predstavila kao investicijska oaza i “predvorje EU 27”.

Više na Banka.hr


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.