Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

CADLab-a na FSB-u opremljen najmodernijim tehnologijama

U sklopu potpisivanja ugovora i svečanog otvaranja CADLab-a opremljenog najmodernijom tehnologijom za konstruiranje održat će se brojne prezentacije i prikazi CAD mogućnosti nove 3DEXPERIENCE platforme.

28. i 29.09.2017. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu povodom potpisivanja sporazuma između Fakulteta i tvrtki CADCAM Grupa i RIMAC Automobili održati će se Otvoreni dani “3DEXPERIENCE CADLab powered by RIMAC and CADCAM Group”.

U sklopu potpisivanja ugovora i svečanog otvaranja CADLab-a opremljenog najmodernijom tehnologijom za konstruiranje održat će se brojne prezentacije i prikazi CAD mogućnosti nove 3DEXPERIENCE platforme. Tijekom otvorenih dana svi posjetitelji 3DEXPERIENCE CADLab-a će moći isprobati novu platformu uz stručno vodstvo, s HTC Vive uređajem za virtualnu stvarnost zakoračiti u unutrašnjost najsloženijih sklopova na 3DEXPERIENCE platformi, upoznati humanoidnog robota Poppy kojeg su napravili studenti pomoću 3DEXPERIENCE platforme i tehnologije 3D printanja, te upoznati se s tehnologijama obrnutog inženjerstva, 3D skeniranja i 3D printanja.

Ovom suradnjom se Laboratoriju za konstruiranje – CADLab na razdoblje od 10 godina osiguravaju akademske licence on Cloud nove 3DEXPERIENCE platforme za konstruiranje i razvoj proizvoda čime stječe novi naziv: “3DEXPERIENCE CADLab powered by RIMAC and CADCAM Group”. Opremanje CADLab-a sveobuhvatnom poslovnom platformom koja objedinjuje razne brandove i rješenja tvrtke Dassault Systemes, koju zastupa CADCAM Grupa, studentima FSB-a je omogućeno da idu ukorak s razvojem tehnologija za konstruiranje i razvoj proizvoda.

Osim CAD funkcionalnosti za 3D konstruiranje, 3DEXPERIENCE platforma omogućuje integraciju svih procesa i podataka tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda u informacijsko okruženje s precizno definiranim ulogama i ovlastima korisnika, aplikacije za 3D konstruiranje, modeliranje i simulacije, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podatcima tj. pretraživanje i sistematizaciju podataka. Povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju te druge odjele i lokacije u integrirano kolaborativno okruženje.

Tko je CADCAM Grupa?

CADCAM Grupa je ovlašteni Dassault Systèmes zastupnik za programska rješenja CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, 3DVIA i inovativnu poslovnu platformu 3DEXPERIENCE. Vodeći je pružatelj usluga uvođenja i implementacije PLM rješenja i jedini ovlašteni Dassault Systèmes certifikacijski centar u jugoistočnoj Europi. Tim visokoobrazovanih inženjera i stručnjaka pruža kompletnu uslugu PLM savjetovanja i implementacije poslovnih rješenja te inženjerske usluge projektiranja i obrazovanja za CAD, CAM, CAE i mehatroniku. CADCAM Grupa je sa svojim R&D odjelom razvila jedinstveno programsko rješenje MECODES koje povezuje vodeće ECAD programske pakete s CATIA V5 i 3DEXPERIENCE platformom čime je omogućeno multidisciplinarno razvijanje proizvoda.

Pročitajte još:

EU fondovi

U konzorciju se nalaze tvrtke poput BMW-a, Tesla Motorsa i FCA-a te se uglavnom radi o investicijama u zapadnoj Europi i „starim“ zemljama članicama.

Uncategorized

Na godišnjoj partnerskoj konferenciji održanoj od 21. do 24. siječnja, hrvatska tvrtka CADCAM Grupa je proglašena za Platinum partnera svjetske korporacije Dassault Systemes, što...

Uncategorized

U konkurenciji 56 poduzetnika iz 46 zemalja, među kojima se nalazi novi EY Svjetski poduzetnik godine, naći će se i Mate Rimac iz tvrtke...

Industrija

Tržište električnih automobila posljednjih nekoliko godina intenzivno se razvija, veliki broj novih startup  i renomiranih tvrtki iz automobilske industrije nastoje unaprijediti svoje poslovanje kako...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.