Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Čak 400 novih radnih mjesta u novootvorenoj tvornici u Kninu

DIV Grupa otvorila je u Kninu novu tvornicu vijčane opreme, investiciju vrijednu 35 milijuna eura, a njenom realizacijom otvara se 400 novih radnih mjesta.

DIV Grupa otvorila je u Kninu novu tvornicu vijčane opreme, investiciju vrijednu 35 milijuna eura, a njenom realizacijom otvara se 400 novih radnih mjesta.

U DIV-u ocijenjuju da bi još oko 350 ljudi bilo indirektno zaposleno u ostalim logističkim i servisnim djelatnostima izvan samog DIV-a.

Povećanjem narudžbi i potreba za vijčanom robom u Europi, DIV Grupa je odlučila investirati u proširenje kapaciteta i izgradnju nove tvornice u Kninu, jer trenutni kapaciteti ne zadovoljavaju potrebe, kazao je na otvaranju vlasnik DIV Grupe Tomislav Debeljak.

Napominje kako je u DIV d.o.o. tvornici vijaka udio direktnog izvoza u ukupnom prometu prošle godine iznosio 65 posto, a promatrajući samo proizvodnju udio direktnog izvoza u toj godini bio je veći od 85 posto.

Kompletna proizvodnja iz nove tvornice namijenjena je izvozu, što znači da će se značajno povećati izvozna komponentu, istaknuo je Debeljak dodajući kako će se vrijednost izvoza u ukupnoj proizvodnji DIV d.o.o. tvornice vijaka postupno povećati sa 20 milijuna eura na preko 130 milijuna eura.

Investicija je realizirana u najvećem dijelu vlastitim sredstvima iz zadržane dobiti (25 milijuna eura), te kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj (preko Hrvatske poštanske banke) u iznosu od 10 milijuna eura.

Gradnja nove tvornice započela je 2010. godine, površine je 22 tisuće četvornih metara, a u njoj će se odvijati kompletna proizvodnja vijaka, od pripreme do završne obrade.

Najveći kupci DIV-ovih proizvoda u Hrvatskoj su SDF (Same Deutz Fahr), Hrvatske željeznice, Dalekovod-Proizvodnja, Đuro Đaković-Specijalna vozila, a u inozemstvu Reyer, HP Import, Vipa, FM, BMG World, NSS, Bossard itd.

DIV grupacija, bez Brodosplit brodograđevne industrije, jedna je od vodećih tvornica vijaka u Europi s poslovanjem na osam lokacija u šest država i preko 1.000 zaposlenih.

Završetkom prve faze restrukturiranja Brodosplita i dosezanjem punog kapaciteta nove tvornice u Kninu DIV grupa će zapošljavati više od 3.300 radnika, navode iz DIV Grupe.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Strategije i trendovi marketing sadržaja nastavljaju se razvijati iz godine u godinu i, da biste bili  relevantni, morate biti u toku.

Novosti

IT tvrtka Q ponovno je proglašena najboljim poslodavcem u kategoriji srednje velikih tvrtki, pokazalo je najnovije istraživanje zadovoljstva zaposlenika koje je proveo MojPosao.

Poduzeća

Softverska tvrtka SysKit osigurala je devet milijuna dolara investicije koju će iskoristiti za internacionalizaciju poslovanja i razvoj tvrtke.

Edukacija

Počelo je drugo izdanje eventa NEM Zagreb 2022, događanje usmjereno na razvoj TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi, koje se održava u legendarnom...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.