Career Speed Dating budi iskre između studenata i poslodavaca

Career Speed Dating, spoj razgovora za posao i speed datea održat će se 14. prosinca 2017. od 9 do 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Career Speed Dating je namijenjen studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta. Zajednički ga organiziraju Centar karijera FER-a i eSTUDENT.

Buduće kolege i suradnike potražit će 42 poduzeća podijeljena u sedam skupina prema području kojim se bave i kadrovima koje traže. Na Career Speed Datingu sudjelovat će preko 200 studenata. Svaki student će imati samo 8 minuta da se u najboljem svjetlu predstavi poduzeću i da zajedno otkriju hoće li zaiskriti među njima.

Nakon intervjua studenti i poslodavci će ocijeniti jedni druge, odnosno pohvaliti što je bilo dobro ili sugerirati što poboljšati. Nakon kratke pauze započinje razgovor s novim poslodavcem i tako dok se ne obiđu sva poduzeća u jednoj skupini. Studente koji ostave najbolji dojam na predstavnike poduzeća, uz potencijalno zaposlenje, očekuju i bogate nagrade koje će primiti na after partyu nakon događanja.

Prijave za studente završile su 3. prosinca, ali zainteresirani studenti imaju mogućnost last minute prijava na dan Career Speed Datinga, sve što trebaju napraviti je isprintati životopis, doći na FER i uhvatiti slobodno mjesto ako netko odustane.

Na ovogodišnjem Career Speed Datingu sudjeluju: Abest (Croteam), Adacta, Atlantic Grupa, AVL-AST, Axilis, Byte Lab Grupa, Combis, Croatia osiguranje, CS Computer Systems, Danieli Systec, ecx.io croatia, Ericsson Nikola Tesla, FIVE, GDi, Gideon Brothers, GlobalLogic, HashCode, Hrvatski Telekom, Huawei Technologies, INFIGO IS, INFINUM, Infobip, KONČAR – Institut za elektrotehniku, Memgraph, PLIVA Hrvatska, Poslovna inteligencija, RASCO, Repsly, Rimac Automobili, Schneider Electric, Sedam IT, Span, SysKit, Tehnozavod Marušić, Telegra Solutions, Trikoder, Undabot, Vertiv Croatia, Vipnet, Visage Technologies, Yazaki Europe i Zagrebačka banka.

Više informacija možete saznati na službenoj web i Facebook stranici Career Speed Datinga.

Centar karijera FER-a je središnje mjesto za pružanje pomoći studentima tijekom i u periodu do dvije godine nakon završetka studija, vezanu uz informiranje, savjetovanje, dodatne oblike edukacije, podršku učinkovitom studiranju, umrežavanje studenata i poslodavaca, karijerno savjetovanje i druge oblike pomoći vezane uz razvoj karijere i osobnih vještina studenata.

eSTUDENT je neprofitna studentska udruga osnovana 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja.

Podijeli

Odgovori

Top