Cijela Uprava zagrebačkog Holdinga dobila otkaz!

Cijela Uprava zagrebačkog Holdinga dobila otkaz!

Kompletna Uprava zagrebačkog Holdinga na čelu sa Ivom Čovićem dobila je otkaz. Odluka je to zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koju je proveo novi čelnik tvrtke Slobodan Ljubičić.

Osim Ive Čovića, otkaze su dobili Vlasta Pavić, Alenka Košiša Čičin-Šain i Tomislav Čulo. Bivšim čelnicima tvrtke nije ponuđeno novo radno mjesto, kako to nalaže ugovor o radu.

Nitko od spomenutih za sada nije komentirao uručene otkaze.

Dan nakon podijeljenih otkaza zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, komentirao je ”novosti” u Upravi Zagrebačkog holdinga. Izjavio je kako je to za njega “prošlo svršeno vrijeme” te poručio da od nove Uprave Holdinga očekuje da do 30. kolovoza, za kada je zakazana izvanredna sjednica Gradske skupštine o stanju u Holdingu, predloži smanjenje cijena nekih komunalnih usluga.

“Pa to je za mene prošlo svršeno vrijeme. Nisu oni više moj problem. Oni su problem onih koji su ih postavili. Zašto bi to više bio moj problem”, izjavio je Bandić. “Naći će oni sebi posao, oni koji su ih uhljebili naći će za njih ponovno mjesta”, poručio je Bandić dodavši kako on brine o 26.000 zaposlenih u gradskim ustanovama i tvrtkama i 800.000 stanovnika.

“U demokratskom društvu se treba naviknuti da jedni odlaze, a drugi dolaze. Ako budemo dobro radili ostat ćemo, ako ne budemo, doći će netko drugi. U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi. I mi moramo naučiti u 23 godine demokracije da su smjene odgovornosti normalna stvar i da građani o tome odlučuju”, rekao je Bandić.

Naglasio je i očekivanja od predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i njegove. ”Očekujem da se ide s nekom cijenom dolje, racionalizirajući i novim mjerama stavljajući Holding na zdrave noge”, kazao je.

Po pisanju nekih medija, članovi Uprave kojima je otkazana suradnja, nisu iznenađeni iako su znali da u Holdingu za njih više nema budućnosti. Nisu im ponuđena nova radna mjesta nego su dobili otkaze, što je suprotno njihovim ugovorima o radu.

Podijeli

Odgovori

Top