Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

CIP EKO INOVACIJE: Otvoren javni natječaj Europske unije vrijedan 34,8 milijuna eura

Danas je otvoren natječaj ECO INNOVATION (EKO INOVACIJE) u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije vrijedan 34,8 milijuna eura i biti će otvoren sve do 06. rujna 2012. godine u 17:00 sati, izvijestio je dopisnik Saveza za energetiku Zagreba i Energo Media Servis iz Bruxellesa za portal www.croenergo.eu.

Danas je otvoren natječaj ECO INNOVATION (EKO INOVACIJE) u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije vrijedan 34,8 milijuna eura i biti će otvoren sve do 06. rujna 2012. godine u 17:00 sati, izvijestio je dopisnik Saveza za energetiku Zagreba i Energo Media Servis iz Bruxellesa za portal www.croenergo.eu.

Glavni aspekti ovogodišnjeg natječaja su korist za okoliš, gospodarska (ekonomska) korist i doprinos projekata inovacijskom razvoju. Projekti moraju biti dosljedni jednom od sljedećih prioriteta – reciklaža materijala, proizvodi za održivu gradnju, sektor hrane i pića, voda i zeleno poslovanje.

Na natječaj se mogu prijaviti mali i srednji poduzetnici iz EU27, Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Albanije, Hrvatske, Makedonije, Izraela, Crne Gore, Srbije i Turske.

Europska unije sufinancirati će projekte do 50% ukupnog iznosa s posebnom napomenom kako se iste ili slične aktivnosti koje su financirane putem drugih fondova Europske unije neće sufinancirati i putem ovoga natječaja. Na raspolaganju je ukupno 34,8 milijuna eura.

Savez za energetiku Zagreba i ove će godine objaviti tekst javnog natječaja na hrvatskom jeziku i to danas do 20:00 sati kako bi hrvatskim poduzetnicima dodatno olakšao korištenje ovoga fonda, a sve u okviru Deska Europske unije za obrtnike, mikro, male i srednje poduzetnike istoimenog Saveza.

Hrvatska gospodarska komoraEuropska poduzetnička mreža Hrvatske u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta organizira Nacionalni info dan povodom otvaranja ovoga natječaja i to 14. svibnja 2012. godine u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, s početkom u 09:30.

*******

Inicijativa CIP EKO INOVACIJE za prve aplikacije i projekte tržišne replikacije (kraće: CIP EKO INOVACIJE) dio je Programa za poduzetništvo i inovacije (EIP) kojim se nastoje podržati inovacije i konkurentnost malih i srednji poduzeća (SME). Cilj EIP-a je postizanje boljeg pristupa financijama za mala i srednja poduzeća, potpora uslugama za poduzetništvo i inovacije koje se provode kroz mrežu regionalnih centara, poticanje poduzetništva i inovacija te poticanje kreiranja politika koje potiču poduzetništvo i inovacije.

EIP je dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP), koji za cilj ima poticanje konkurentnosti europskih tvrtki. Sa malim i srednjim poduzećima kao ciljanom skupinom, CIP obuhvaća i aktivnosti koje potiču bolje usvajanje i korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) kao i poticanje aktivnosti s ciljem povećanog korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Nova europska strategija “EUROPE 2020” ima za cilj preobraziti EU u inteligentniju, zeleniju i uključiviju ekonomiju. Više inovacija i učinkovitije upravljanje resursima će za rezultat imati konkurentnije europsko gospodarstvo u svijetu rastućih cijena energenata, većih ograničenja resursa te veće konkurencije. Inicijativa “Innovation Union” prepoznaje sve veću ulogu koju će eko-inovacije imati u budućnosti zbog boljeg rješavanja problema vezanih uz ograničene resurse, zagađenje zraka, tla i vode te pružanja mogućnosti rasta i većeg zaposlenja. Postoji potreba za integracijom aspekata zaštite okoliša i održivosti u svim sektorima ekonomije te promicanja eko-inovacija ne samo kroz tehnologije već i kroz poslovne procese i organizacijske promjene.

Za detaljnije informacije molimo Vas da se obratite u Desk Europske unije za obrtnike, mikro, male i srednje poduzetnike Saveza za energetiku Zagreba ili ENERGO MEDIA SERVIS na telefonski broj +385 1 6441 445 ili slanjem e-pošte na [email protected].


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.