Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Hrvatska gospodarska komora pokreće prvu ESG Akademiju u Hrvatskoj

ESG Akademija Hrvatske gospodarske komore okupit će mnoge relevantne predavače i praktičare iz institucija, akademskog i realnog sektora.

Hrvatska gospodarska komora pokreće prvu cjelovitu ESG Akademiju u Hrvatskoj kojoj je cilj educirati, informirati i povezati pripadnike gospodarstva i poslovne zajednice na temu okolišnih, društvenih i upravljačkih (ESG) kriterija održivog razvoja. Prva, strateška radionica naziva „Stvaranje održive tvrtke“ bit će održana u prostorima HGK 13. i 14. listopada, a okupit će brojne stručne predavače iz realnog sektora i znanstvene zajednice.

O temi održivosti u poslovanju govori se već dugi niz godina, a mnoge tvrtke samoinicijativno njeguju tradiciju društveno odgovornog i zelenog poslovanja. To se posebno odnosi na kompanije čije poslovanje utječe na čitavo društvo te one sa strogim internim pravilima usklađenosti u cijelom lancu opskrbe. Početkom 2023. godine u Hrvatskoj počinje primjena direktiva i uredbi usklađenih sa europskim Zelenim planom kojima implementacija ESG kriterija postaje i zakonska obveza za sve tvrtke, posebno one koje su izlistane na burzi te one koje žele privući investitore.

ESG Akademija Hrvatske gospodarske komore okupit će mnoge relevantne predavače i praktičare iz institucija, akademskog i realnog sektora.

Ciljevi prve strateške radionice održane u okviru Akademije su:

  • Pružiti sveobuhvatan prikaz koncepta održivosti i ESG-a iz perspektive poslovanja tvrtki
  • Obrazložiti koncept održivog poslovanja kao temelja stvaranja vrijednosti
  • Kroz primjere u praksi dotaknuti se teme procjene klimatskih rizika
  • Detaljno i uz primjere proći način funkcioniranja implementacije i usklađivanja ESG-a s obvezujućim zakonodavnim aktima (uredbe i direktive EU)
  • Prenijeti praktična znanja provedbe strateške transformacije kompanije
  • Ukazati kako primijeniti koncept održivog i uključivog vodstva
  • Pokazati ključne aspekte financiranja održivosti i izazova u implementaciji

Ne postoji jedna jedinstvena praksa održivosti koja je jednako primjenjiva u svim tvrtkama, stoga se i tematici ESG-a treba pristupati odgovorno i informirano uz tailor-made pristup politikama svake pojedinačne kompanije. Nefinancijsko izvještavanje od iduće godine postaje jedan od ključnih izazova svim tvrtkama koje žele privući ulagače te ostvariti dugoročnu dodanu vrijednost za dioničare, partnere i šire društveno okruženje, a uz HGK ESG Akademiju tom izazovu mogu pristupiti opremljeni novim saznanjima i alatima za uspješnu implementaciju kriterija održivosti u svoje poslovne procese.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.