Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

CIP INTELLIGENT ENERGY – EUROPE težak 65 milijuna eura

Europska unija noćas je otvorila javni natječaj CIP INTELLIGENT ENERGY – EUROPE težak 65 milijuna eura, a mogu se prijaviti i hrvatski poduzetnici sve do 08. svibnja 2013. godine, izvijestio je Savez za energetiku Zagreba.

Europska unija noćas je otvorila javni natječaj CIP INTELLIGENT ENERGY - EUROPE težak 65 milijuna eura, a mogu se prijaviti i hrvatski poduzetnici sve do 08. svibnja 2013. godine, izvijestio je Savez za energetiku Zagreba.

Savez za energetiku Zagreba, već tradicionalno, radi pružanja pomoći i u nadi za što većim odazivom hrvatskih poduzetnika objavit će hrvatsku verziju teksta javnog natječaja i koja će, radi niza izmjena u odnosu na prethodni natječaj, biti dostupna danas do kraja dana na portalu croenergo.eu. Također, Energo Media Servis će 18. siječnja 2013. godine održati Seminar ‘Kako iskoristiti sredstva iz programa CIP INTELLIGENT ENERGY’, a pojedinosti o sudjelovanju možete pogledati ovdje

Riječ je o natječaju u okviru programa INTELLIGENT ENERGY – EUROPE čiji je cilj doprinijeti sigurnoj, održivoj i cjenovno kompetitivnoj energiji za Europu kroz poticanje energetske učinkovitosti i racionalnog korištenja energetskih resursa, promicanje novih i obnovljivih izvora energije, potporu energetskoj diversifikaciji i promicanje energetske učinkovitosti i korištenja novih i obnovljivih izvora energije u transportu.

Program posebno doprinosi EU Strategiji “ENERGY 2020”, a u operativnom smislu pokriva djelovanje u sljedećim područjima – energetska učinkovitost i racionalno korištenje energetskih resursa (SAVE), novih i obnovljivih izvora energije (ALTENER) i energije u transportu (STEER) kojim se potiče energetska učinkovitost i korištenje novih i obnovljivih izvora energije u prometu.

Indikativni ukupni iznos na raspolaganju u okviru ovog natječaja je 65 milijuna eura (SAVE – 15,6 milijuna eura, ALTENER – 12,6 milijuna eura, STEER – 9,6 milijuna eura i integirane inicijative – 27,2 milijuna eura) za programe koji maksimalno mogu trajati 3 godine, a po pojedinom programu se osigurava sufinanciranje u iznosu od 75% ukupno prihvatljivih troškova. Prijedlozi programa mogu se dostaviti isključivo u elektronskom obliku, a obrazac za prijavu dostupan je na http://ec.europa.eu/intelligentenergy.

Podnositelji zahtjeva mogu biti pravne osobe, bilo javne ili privatne te osnovane na području Europske unije, Hrvatske, Norveške, Islanda, Lihtenštajna i Makedonije. Natječaj je otvoren do 08. svibnja 2013. godine u 17:00 sati. Važno je naglasiti kako se ne financiraju istraživanja, razvoj tehnologija i investicije u opremu kao ni izolirane, pojedinačne akcije na nacionalnoj ili lokalnoj razini. Posebnost ovogodišnjeg natječaja je u tome kako se više neće poticati projekti osvješćivanja javnosti već, između ostalog, poticanja krajnjih potrošača na kupovinu zelenih usluga, proizvoda i tehnologija.

Portal croenergo.eu/ENERGO MEDIA SERVIS

Napisao

Pročitajte još:

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

Ekonomija

Dok zeleno gospodarstvo postaje službena doktrina čitave EU, SAD-a i ostalih globalnih velesila, u Hrvatskoj i dalje postoje otvorena pitanja na ovu temu.

Novosti

Otvoren je peti natječaj razvojnog programa potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima - „Pokreni nešto svoje“.

Lifestyle

Pokrenut je Ledo „RETRO“ natječaj putem kojeg potrošači sami mogu odabrati koji će se legendarni sladoled ponovno vratiti u Ledo škrinje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.