Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Cipar veće “smeće” od Hrvatske

Nikozija pokušava u kratkom roku, do ponedjeljka, formulirati plan rješenja krize, prihvatljiv za EU. Dogovor je moguć, ističu u agenciji S&P, dodajući ipak da će “s obzirom na sve snažnije pritiske na ekonomsku i financijsku stabilnost uvjeti svakog plana vjerojatno biti nepopularni i da će ih biti teško provesti u djelo”

Nikozija pokušava u kratkom roku, do ponedjeljka, formulirati plan rješenja krize, prihvatljiv za EU. Dogovor je moguć, ističu u agenciji S&P, dodajući ipak da će "s obzirom na sve snažnije pritiske na ekonomsku i financijsku stabilnost uvjeti svakog plana vjerojatno biti nepopularni i da će ih biti teško provesti u djelo"

Agencija Standard & Poor’s snizila je rejting Cipra za jednu razinu, na ‘CCC’, navodeći kao razlog “akutne probleme” u ciparskom bankovnom sektoru.

Ciparski je rejting snižen u četvrtak sa ‘CCC+’ na ‘CCC’, uz negativnu prognozu.

Nikozija pokušava u kratkom roku, do ponedjeljka, formulirati plan rješenja krize, prihvatljiv za Europsku uniju.

Dogovor je moguć, ističu u agenciji, dodajući ipak da će “s obzirom na sve snažnije pritiske na ekonomsku i financijsku stabilnost uvjeti svakog plana vjerojatno biti nepopularni i da će ih biti teško provesti u djelo u kontekstu snažnog, dugotrajnog pada gospodarskih aktivnosti i privremeno zatvorenih banaka”.

“Stoga smatramo da se povećava rizik da zemlja neće moći uredno servisirati svoje financijske obveze”, zaključuju u Standard & Poor’su.

U priopćenju ocjenjuju i da ni ciparska vlada ni dioničari banaka po svemu sudeći nisu sposobni podmiriti hitne potrebe poljuljanih banaka za kapitalom.

“S obzirom na izostanak inozemnih privatnih ili službenih injekcija kapitala u ciparske banke smatramo da su ograničene mogućnosti za dokapitalizaciju posrnulog dijela sustava, ako izuzmemo pretvaranje potraživanja prema bankama, uključujući i depozite, u vlasničke udjele”, ističe se u priopćenju.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.