Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Upravljanje biznisom

Coaching – formula za sklad privatnog i poslovnog života

Iako postoje brojne podvrste coachinga, zajednička im je karakteristika da se pojedincu ili skupini dodjeljuje „coach”, tj. trener koji ih različitim metodama poput motivacijskog govora, seminara, radionica i konkretne praktične primjene pokušava potaknuti na iskorištavanje svih raspoloživih resursa.

Iako postoje brojne podvrste coachinga, zajednička im je karakteristika da se pojedincu ili skupini dodjeljuje „coach", tj. trener koji ih različitim metodama poput motivacijskog govora, seminara, radionica i konkretne praktične primjene pokušava potaknuti na iskorištavanje svih raspoloživih resursa.

U posljednjih desetak godina rapidno se razvija coaching, prilično nekonvencionalna metoda neposrednog poučavanja i treniranja pojedinca ili grupe radi realiziranja osobnog potencijala.

Iako postoje brojne podvrste coachinga, zajednička im je karakteristika da se pojedincu ili skupini dodjeljuje „coach”, tj. trener koji ih različitim metodama poput motivacijskog govora, seminara, radionica i konkretne praktične primjene pokušava potaknuti na iskorištavanje svih raspoloživih resursa, kako u privatnom, tako i u poslovnom planu.

U coachingu neuspjeh ne postoji!

Nakon što se upoznate s osobnim trenerom on vas na temelju partnerskog odnosa pokušava osvijestiti o vašim mogućnostima i potencijalu te vas razgovorom usmjeriti na uspjeh. Coach vas ne osuđuje, ne govori vam što da radite nego vas savjetuje. Bilo da je u pitanju karijera, obiteljski život, socijalni kontakt ili samopouzdanje, filozofija coachinga tvrdi kako ima odgovor na sve vaše probleme.

Osnovna je misao coachinga svojevrsna potpora i pomoć pri simplificiranju životnih problema i određivanju prednosti, dakle nešto što svima treba. A rezultati, kažu brojni zadovoljni klijenti, dolaze gotovo odmah. Osim što je poslovni ili privatni uspjeh evidentan, korisnici coachinga nerijetko unaprijede komunikacijske i društvene vještine te razvijaju asertivnost i proaktivnost.

Što se neuspjeha tiče, on u coachingu ne postoji. Neuspjeh je tek znak da je vrijeme za promjenu! Odnedavno su usluge coachinga dostupne i u Hrvatskoj, stoga bismo uskoro trebali svjedočiti rastućem broju zadovoljnih klijenata.

Svjetski kongres 2012. u Biogradu

Primjerice, Nada Kaiser predsjednica je Hrvatskog coaching-saveza i potpredsjednica Europskog coaching-saveza, organizatorica prvog hrvatskog coaching-kongresa u Zagrebu 2007., autorica knjige „Manager kao coach – iz prakse u praksu”, nositeljica naslova Master Coach, međunarodno priznata Wingwave Coach i NLP edukatorica,  socijalna terapeutkinja, mentalna trenerica, ali i suorganizatorica 3. svjetskog coaching-kongresa koji će se njezinom zaslugom održati 2012. godine u Biogradu.

O wingwave-coachingu tako kaže: – Ta je metoda coaching uspjeha i emocija koji brzo i efikasno uklanja stres, podiže nivo kreativnosti, mentalnih sposobnosti i sigurnost u postizanju planiranih rezultata. Sveučilišne studije pokazale su da ljudi iz poslovnog okruženja već poslije dva sata wingwave-coachinga mogu postići fantastične uspjehe npr. kada je u pitanju sigurnost u javnom nastupu. Taj efekt postiže se osnovnom intervencijom koja se čini jednostavnom: izazivanjem REM faze (Rapid Eye Movement) u budnom stanju, koja se inače odvija samo noću u dubokom snu.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.