Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Coca-Cola HBC Hrvatska donacijom podržala znanstvenu izvrsnost Banke tkiva i stanica KBC-a Sestre milosrdnice

Zamrzivač kojeg je osigurala donacija može spustiti temperaturu na – 86°C i čuvat će tkiva za kliničku primjenu u cijeloj Hrvatskoj.

Coca-Cola HBC Hrvatska donirala je gotovo 150.000 kuna Zavodu za transfuzijsku i regenerativnu medicinu Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Donirana sredstva usmjerit će se za kupovinu zamrzivača za čuvanje tkiva koji će olakšati rad stručnjaka u kliničkoj jedinici Banka tkiva i stanica.

Zamrzivač kojeg je osigurala donacija može spustiti temperaturu na – 86°C i čuvat će tkiva za kliničku primjenu u cijeloj Hrvatskoj. Donacija je doprinos projektu koji Banka namjerava pokrenuti i kojim će modernizirati i opremiti svoje prostore te proširiti djelatnost na četiri nove terapije, uključujući i terapiju matičnim stanicama. Također, ovom donacijom povećati će se sigurnost, kontrola kvalitete i efikasnost terapije uz postizanje znanstvene izvrsnosti s ciljem zapošljavanja mladih znanstvenika.

„Pacijenti očekuju da naš Zavod kontinuirano bude izvor novih spoznaja i naprednih oblika liječenja, a naši vrhunski stručnjaci to svojim znanjima i mogu osigurati. Međutim, puni potencijal naših doprinosa i uvođenja novih tkivnih i staničnih terapija bitno je ograničen zbog nedostatka opreme i limitiranosti prostora, dodatno oštećenog u nedavnom potresu. Stoga smo iznimno zahvalni Coca-Coli HBC Hrvatska što je prepoznala ove potrebe i podržala naš rad“, istaknuo je Mario Zovak, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

Djelatnici ove kliničke jedinice istinski su primjer stvaranja široke vrijednosti za svoje okruženje kroz izvrsnost, a upravo takve priče pokreću naše društvo naprijed. Coca-Cola HBC Hrvatska stoga želi ovom donacijom podržati njihove aktivnosti i zahvaliti im na izvanrednom radu. Nadamo se kako na ovaj način dajemo mali poticaj budućim znanstvenim spoznajama koje će predstavljati nemjerljiv doprinos dobrobiti pacijenata i cjelokupne zajednice.

Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju

Kroz više od pet desetljeća svog poslovanja u Hrvatskoj, Coca-Cola kontinuirano podržava lokalnu zajednicu donacijama, ali i potiče njen razvoj pokretanjem brojnih projekata i programa. Samo u prošloj godini, Coca-Cola u Hrvatskoj i filantropska zaklada The Coca-Cola Foundation donirale su više od 2,7 milijuna kuna Hrvatskom Crvenom križu za aktivnosti podrške građanima u svjetlu pandemije Covid-19, pomoći stanovnicima Zagreba pogođenima potresom te osiguranja smještaja za obitelji iz Petrinje koje su izgubile svoje domove u razornom potresu.  Kroz projekt Raise the Bar Coca-Cola u Hrvatskoj je financijski podržala barmene s minimalnim primanjima kao dio pomoći partnerima u ugostiteljstvu, a rastuće potrebe najugroženijih skupina građana adresirane su donacijom 100.000 kn za rad četiriju pučkih kuhinja u Osijeku, Rijeci, Zagrebu i Splitu. Uz financijsku pomoć, Coca-Cola HBC Hrvatska donirala je i više od 15 tisuća litara vode i napitaka Crvenom križu, medicinskom osoblju, vatrogascima i ranjivim skupinama građana.

Pročitajte još:

DOP

Inovativnim rješenjima, poput KeelClipa™, Coca-Cola HBC Hrvatska nastoji doprinijeti stvaranju Svijeta bez otpada

DOP

Coca-Cola HBC Hrvatska predstavila je novo Izvješće o održivome poslovanju za 2017. godinu, koje je pripremljeno u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim institutom.

Edukacija

Prijave za program Coca-Colina podrška mladima završavaju 9. studenoga nakon čega će se odabrati 250 polaznika prvoga naraštaja toga besplatnog obrazovnog programa namijenjenoga povećanju...

Ljudski resursi

Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska, članica Skupine Coca-Cola Hellenic, pokrenula je novi pripravnički program Uči, zalaži se, iskaži se! otvarajući mladim, fakultetski obrazovanim osobama priliku...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.