Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Coworking trend ili potreba u Hrvatskoj?

coworking
BIZkoshnica

Početkom rujna u Zagrebu na Britanskom trgu otvoren je novi coworking prostor, BIZkoshnica Coworking, na adresi Ilica 71 platforma je za razvoj poslovnih pothvata i projekata, mjesto susreta s klijentima i korisnicima te stvaranja uspješnih partnerstva.

Raditi kod kuće svojedobno je bio hit kojem su se prilagođavali i bogatiji i siromašniji poduzetnici, ali taj trend očito nije ‘legao’ svima – što zbog nemogućnosti koncentracije, što zbog nestimulativnog radnog okruženja, što zbog osjećaja izoliranosti od društvene zajednice. U posljednjih deset godina u svijetu, a posljednje tri godine i u Hrvatskoj, počeo se razvijati novi radni koncept – coworking, koji se pretvorio u svojevrsni pokret.

Coworking je suvremeni način rada koji uključuje umrežavanje i obavljanje različitih djelatnosti u zajedničkom prostoru. Coworking prostor koncipiran je u obliku open spacea i razlikuje se od uobičajene uredske okoline. U principu ovakav način prostora namijenjen je radu samostalnih profesionalaca i kreativaca koji nisu stacionirani samo na jednom mjestu. Ovakvo mjesto predstavlja sinergiju različitih djelatnosti koje dijele slične ili iste vrijednosti. Upravo je s tim ciljem kreirana i BIZkoshnica Coworking.

Iz vlastite potrebe za mjestom na kojem bih i sama radila odlučila sam pokrenuti i realizirati coworking prostor. Mnogo sam istraživala i ovaj princip coworking prostora vidjela sam kao priliku za novim modelom rada. Danas kada je velik broj profesija koje funkcioniraju kao freelanceri, poduzetnici te razni kreativci, smatram da je ovakav način rada idealan. Cilj nam je dakle, skupiti što više različitih vrsta profesionalaca i ponuditi im prostor sa svom uredskom i komunikacijskom infrastrukturom.“- ističe Mirela Marović Omerzu, osnivačica prostora.

Ovo simpatično i vrlo suvremeno uređeno mjesto, smješteno je na adresi Ilica 71 kraj Britanskog trga. BIZkoshnica prostire se na 200 metara kvadratnih, a nudi oko tridesetak radnih mjesta. Prostor funkcionira tako da se može unajmiti na određeno vrijeme kroz pakete formirane na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi. Između ostalog, u ponudi je i soba za sastanke, te dvorana za prezentacije koja se također može unajmiti po potrebi.

Prednost ovakvog načina rada u coworking prostoru nije samo dobivanje prostora, već umrežavanje ljudi, sinergijski efekti i mnoge koristi koje nastanu iz suradnji i poznanstava. Važno je ljudima pružiti mogućnost povezivanja, a istraživanja dokazuju da takav način rada povećava produktivnost, kreativnost i uspješnost projekata.

BIZkoshnica je rezultat prepoznavanja svega što malom poduzetniku treba i pružanje potpore onima koji žele produktivnije rezultate u svom poslovanju. U petak 16. listopada 2015. u BIZkoshnica Coworking prostoru u suradnji s Coworking Croatia održat će se Coworking dan otvorenih vrata gdje će osnivačica Mirela Marović Omerzu i Matija Raos iz Coworking Croatia (HDNP) simulirati jedan coworking dan te prezentirati prednosti rada u coworking prostoru. Vrata BIZkoshnice Coworking prostora biti će otvorena cijeli dan, a u 11 sati počinje

BIZkoshnica Coworking radionica participativnog uređenja prostora na koju pozivamo sve zainteresirane da se prijave do 14. listopada na email: [email protected]
Više o BIZkoshnica Coworking prostoru na www.bizkoshnica.biz i Facebook BIZkoshnica-Coworking


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.