Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Crnogorska vlada pregovara s Grcima o autocesti

Crnogorska vlada počela je danas pregovore s grčko-izraelskom tvrtkom “Aktor” HCH, drugorangiranim ponuđačem na natječaju za gradnju autoceste Bar-Boljare. Iz Konstruktora najavljuju da će na vrijeme pribaviti potrebna jamstva kako bi dobili posao na natječaju na kojemu su pobijedili.

Crnogorska vlada počela je danas pregovore s grčko-izraelskom tvrtkom "Aktor" HCH, drugorangiranim ponuđačem na natječaju za gradnju autoceste Bar-Boljare. Iz Konstruktora najavljuju da će na vrijeme pribaviti potrebna jamstva kako bi dobili posao na natječaju na kojemu su pobijedili.

Crnogorska vlada počela je danas pregovore s grčko-izraelskom tvrtkom “Aktor” HCH, drugorangiranim ponuđačem na natječaju za gradnju autoceste Bar-Boljare, u iščekivanju da konzorcij hrvatskih tvrtki na čelu sa splitskim Konstruktorom dostavi predviđena jamstva.

Crnogorci traže zamjenu, Konstruktor se ne brine

Vladino vijeće za izgradnju autocesta ocijenilo je da dostavljena jamstva prvorangiranog ponuđača – hrvatskog konzorcija u kojem su Konstruktor, Institut IGH i Tehnika ne osiguravaju konačno zaključenje financijskih ugovora, zbog čega bi trebalo uzeti u obzir i alternativna rješenja.

No, iz Konstruktora su najavili su da će u roku ispuniti potrebne uvjete i osigurati kvalitetna bankovna jamstva.

Vijeće za izgradnju autocesta u Crnoj Gori u drugoj polovici prosinca dalo je Konstruktoru, s kojim je potpisan ugovor o koncesiji za gradnju autoceste od Bara do Boljara, rok od 60 dana za dostavu novih financijskih jamstava.

Radovi već počeli

Vijeće je tada odlučilo i da zbog uštede na vremenu počnu preliminarni pregovori s drugoplasiranim izvođačem s natječaja, grčko-izraelskom tvrtkom “Aktor” HCH ako hrvatski graditelji ne ispune dogovorene rokove.

Pripremni radovi na najsloženijoj dionici te autoceste od Podgorice do Mataševa počeli su polovicom listopada prošle godine. Crnogorska vlada i Konstruktor u tu su fazu uložili po 25 milijuna eura. U tijeku su geodetska i druga ispitivanja, a građevinski radovi, kako su najavili iz Konstruktora, počet će u prva tri mjeseca ove godine.

Više na Banka.hr

Napisao

Pročitajte još:

Turizam

Ovisno o vašem ukusu, možete odabrati neke od opisanih destinacija, te uživati u čarima prirode i ugostiteljstva na vrhunskom nivou.

Novosti

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica sklopili su ugovor o srednjem popravku deset putničkih Z vagona koji je rezultat...

Novosti

Prema izračunima i planovima poduzeća DARS koje upravlja slovenskim autocestama, autocesta od mjesta Dražinci do slovensko-hrvatskog graničnog prijelaza Macelj/Gruškovje trebala bi biti dovršena do...

Novosti

Promet autocestama u Hrvatskoj u prvih devet mjeseci ove godine povećan je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 1,7 posto, a ukupni prihod...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.