Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Croatia osiguranje povećala bruto dobit za 49,7 posto

Croatia osiguranje povećala je u prvih devet mjeseci 2012. godine bruto dobit za čak 49,7 posto na 101,4 milijuna kuna. Tržišni udio Društva iznosio je na kraju trećeg kvartala 32,9 % zajedno s Croatia zdravstvenim osiguranjem.

Croatia osiguranje povećala je u prvih devet mjeseci 2012. godine bruto dobit za čak 49,7 posto na 101,4 milijuna kuna. Tržišni udio Društva iznosio je na kraju trećeg kvartala 32,9 % zajedno s Croatia zdravstvenim osiguranjem.

U devet mjeseci 2012. godine Croatia osiguranje ostvarila je ukupnu zaračunatu premiju od 2,19 milijarde kuna. Pad premija iznosio je 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a uzrokovan je prije svega lošom gospodarskom situacijom i nestankom određenih velikih poslovnih subjekata. Pritom je u životnim osiguranjima premija pala za 1,2 posto, a u neživotnim osiguranjima za 4,3 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Ukupni prihodi bilježe neznatni pad od 0,9 posto na 2,04 milijarde kuna. Istodobno je, kao dio zacrtane poslovne strategije racionalizacije i štednje, nastavljeno još brže smanjenje rashoda koji su iznosili 1,94 milijarde kuna i manji su za 2,6 posto ili 51,6 milijuna kuna.  Croatia osiguranja povećala je do kraja rujna 2012. godine kapital i rezerve za 7,3 posto ili 117,4 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Povećanje kapitala na 1,72 milijarde kuna rezultat je, između ostalog, ostvarene veće dobiti.

„U otežanim uvjetima poslovanja, uz nastavak recesije i gospodarske krize, Croatia osiguranje uspjela je tijekom ove godine zadržati stabilno i profitabilno poslovanje. Croatia osiguranje je profitabilna tvrtka s iznimno velikom dobiti, a ona je rezultat kako prodajne strategije, tako i proaktivne politike ulaganja. Svi pokazatelji profitabilnosti bilježe rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine.“ – naglasio je Krešimir Starčević, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Društvo je i tijekom ove godine poslovalo s visokim koeficijentom likvidnosti koji je krajem rujna iznosio 15,9 posto.  Konsolidirana neto dobit Grupe Croatia osiguranje, koje se sastoji od 24 ovisna društva kćeri, iznosi 109,5 milijuna kuna i veća je za 32,7 posto u odnosu na prethodnu godinu.  Croatia osiguranje najstarije je društvo u regiji i jedno od najstarijih u Europi koje je početkom lipnja 2012. godine proslavilo 128 godina uspješnog rada i 107 godina prodaje životnih osiguranja.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.