Croatia osiguranje produljuje kolektivni ugovor do sredine 2021. godine

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su Dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje Kolektivnog ugovora do 30.6.2021. godine. Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg Kolektivnog ugovora.

Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, Kolektivni ugovor Croatia osiguranja zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada.

Uz zadržavanje visoke razine prava dogovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti iznos od 600 kn prigodne nagrade za Uskrs. Navedenu isplatu Društvo će izvršiti najkasnije do 10. travnja 2020. Odluka o promjeni načina dodjele Uskrsnice donesena je kako bi se zaposlenicima dodatno pomoglo u prevladavanju situacije izazvane epidemijom.

Produljenje Kolektivnog ugovora potpisali su Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske, Miroslav Hrašćanec.

 

Podijeli

Odgovori

Top