Crobus uskoro u serijskoj proizvodnji

Crobus uskoro u serijskoj proizvodnji

U proteklih godinu dana uspješno su obavljeni zahtjevni testovi i dobiveni svi potrebni certifikati za nastup na tržištu, a proizvodni pogoni prilagođeni su zahtjevima studije utjecaja na okoliš, istaknuto je na predstavljanju. U Auto Zubaku kažu da očekuju tehnički pregled objekta u Sesvetskom Kraljevcu čime bi uklonili zadnju administrativnu prepreku, a nakon toga kreće serijska proizvodnja autobusa.

Tvornica u pogonu od svibnja

Puštanje u rad prve faze tvornice očekuje se u svibnju, a druga faza u planu je za početak iduće godine. Rad tvornice u punom kapacitetu očekuje se 2013. godine. Godišnje bi, prema planovima, trebalo biti proizvedeno između 300 i 350 Crobusa, ovisno o modelima, uz ukupno 350 radnih mjesta.

Tijekom ove godine Auto Zubak u proizvodnji autobusa planira otvoriti 100 novih radnih mjesta u tvornici i oko četrdeset kod kooperanata. Dosad je u razvoj proizvodnje Crobusa uloženo 120 milijuna kuna, a tijekom ove godine u planu je ulaganje dodatnih 40 milijuna kuna. Crobus je uglavnom namijenjen izvozu, ali i domaćem tržištu.

Podijeli

Odgovori

Top