Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

D.o.o ili udruga građana – “uzor Dinamu treba biti Bayern, a ne Hajduk”

Navijači poručuju: – Ne mora nužno otići, ali želimo znati što radi s našim i Dinamovim novcem. Fotografija će doista nerijetko reći više no tisuću riječi. „Mamiću, odlazi“, visio je transparent na jednom od najkultnijih stadiona svijeta, Parkheadu, domu slavnog glasgowskog Celtica. Na mjestu vječnog otpora protiv Rangersa i protestantske dominacije vijorila se slika najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa. Čovjeka s bezbroj života.

Navijači poručuju: – Ne mora nužno otići, ali želimo znati što radi s našim i Dinamovim novcem. Fotografija će doista nerijetko reći više no tisuću riječi. „Mamiću, odlazi“, visio je transparent na jednom od najkultnijih stadiona svijeta, Parkheadu, domu slavnog glasgowskog Celtica. Na mjestu vječnog otpora protiv Rangersa i protestantske dominacije vijorila se slika najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa. Čovjeka s bezbroj života.

Splitska iredenta (Kerum napao splitski HDZ i SDP, Svaguša napao Mamića i Markovića, Bilić promijenio mišljenje i sad više ne želi igrati reprezentativne utakmice u Zagrebu već samo u Splitu), koju osuđujem kao ideju, pogodila je esenciju problema zapucavši prema apsolutnom vladaru hrvatskog nogometa, ali je potpuno promašila prezentaciju. Staviti ježeve na tunel Sveti Rok krajnje je opasno, a protiv Mamića se nikako ne smije ići Mamićevim stilom i retorikom. Bio je to „bijeli“ autogol koji neutralni promatrač nikako ne može pozdraviti, a koji je samo plavog bossa učinio medijski eksponiranijim i samo još jačim.

Konstruktivni navijači

Zbog toga je jedna žilava jezgra iz kina Mosor odlučila odbaciti bokser i bejzbolsku palicu te pacifističkim metodama i legalnim pravnim putovima upustiti se u dugu, maratonsku borbu protiv modrog faraona.

– Želimo promijeniti percepciju javnosti. Borit ćemo se protiv svakog huliganstva i nasilja u našim redovima. Zanima nas samo uređeni, gospodski, europski Dinamo, kakav je bio prije tridesetak godina – parole su koje „emitiraju“ današnji vođe BBB-a.

Iako ne mogu vjerovati da se BBB više nikada neće pokefati s Torcidom, pa i prevrnuti poneki tramvaj i očistiti benzinsku crpku na nekom od svojih budućih pohoda, koje, naravno, prezirem, interesantna je ideja da „zločesti plavi dečki“ žele konstruktivnim potezima pokušati doći do cilja.

– Nitko nema pravo zaboraviti da smo nakon osnutka naše navijačke skupine 1986. godine, bili pioniri stvaranja Hrvatske, da su naši dečki nosili puške i gradili samostalnu i nezavisnu državu, da smo nakon godina borbe vratili ime i svrgnuli Zlatka Canjugu – rekao je jedan od istaknutih starijih Boysa.

Nadam se da je toga svjestan i Zdravko Mamić. A čovjeka s navijačke tjeralice, eto, poljubila je sreća, pronašao je „grande“ trenera, ima nekoliko velikih igrača, no i sam zna da ne može živjeti bez BBB-a. Može on dva-tri puta napuniti sjever autobusima iz Slavonije, cugom iz Zagorja, ali kad-tad morat će sjesti za stol sa tim žilavim dečkima.

Brleković za Bayernov model – javnost mora znati stanje financija

A jedan od onih koji vole Dinamo, a to zbog funkcije (član Izvršnog odbora HNS-a u ostavci) ne skriva, Ivan Brleković, nije želio Boysima napisati šalabahter u pravnoj borbi za ostvarivanje svojih ciljeva, ali je progovorio ponešto o modernom Dinamu. Čak i s Mamićem i Boysima zajedno, što BBB također ne odbacuju. Iako bi više voljeli neko drugo lice.

– Mislim da privatizacija Dinama ne bi smjela doći u obzir. Naime, protiv sam onoga što se dogodilo u Splitu. Sva Hajdukova dugovanja prema fondovima (mirovinski, zdravstveni…) pretvorena su u dionice. A Vlada RH ima pravo dionice darivati gradu iz kojega je klub. Pa je Hajduk danas vlasništvo Željka Keruma (splitski gradonačelnik, nap. a.). Preneseno na Zagreb, značilo bi to da bi Dinamo bio Bandićev, odnosno Mamićev.

– Mislim da je idealan model Bayernov. Dinamo treba biti udruga građana koja će osnovati kćeri tvrtke (trgovačka društva, nap. a.) te postati d.o.o. To je model koji garantira visok stupanj demokratizacije upravljanja, transparentnog poslovanja i stručnog, profesionalnog rukovođenja. Tako bi svaki član kluba imao upravljačka prava, što znači da bi mogao birati po određenim uvjetima, ali i biti biran. Svi članovi kluba i najšira javnost bi tada znali stanje financija i, što je najvažnije, financijske tokove poslovanja.

Brleković, BBB i puk žele samo znati gdje je njihov i Dinamov novac. A Mamić zna da nitko još nije pobijedio BBB. I zato mora doći u Mosor s pravim programom.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.