Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Dalekovod predstavio financijski pregled poslovanja

Dalekovod d.d.

U sklopu redovite prezentacije poslovanja, koje je pred zainteresiranim investitorima i partnerima tvrtke održano u prostorijama Zagrebačke burze, Uprava Dalekovoda d.d. predstavila je financijski pregled poslovanja tvrtke te planove za nadolazeće razdoblje.

Nakon što je u 2015. godini zabilježen značajan rast prihoda, od strane predstavnika tvrtke iskazani su optimistični pokazatelji prema kojima Dalekovod d.d. u narednim godinama očekuje daljnji stabilni rast prihoda.

Pozitivni trendovi vidljivi su u činjenici kako su već danas za 2017. godinu ugovoreni poslovi u vrijednosti gotovo 600 milijuna kuna, te u promjeni trenda te značajno poboljšanoj EBITDA, koja je nakon nekoliko godina u 2015. izašla iz negativnih pokazatelja, a stabilan rast očekuje se i u narednim godinama, istaknuli su predstavnici Dalekovoda d.d.

Pozitivni rezultati potvrđeni su i predstavljanjem ključnih projekata koje Dalekovod d.d. u ovome trenutku provodi na raznim europskim tržištima, s naglaskom na Norvešku i Ukrajinu. U Norveškoj je trenutno aktivno tri projekta ukupne vrijednosti više od 200 mil. EUR, dok su u Ukrajini aktivni projekti vrijedni preko 110 mil. EUR. Posebno je naglašen projekt gradnje željezničke pruge Dugo Selo – Križevci zbog činjenice da se radi o najvećem infrastrukturnom projektu u Republici Hrvatskoj posljednjih godina. Većina spomenutih projekata dugoročnog su karaktera te se njihov završetak očekuje tek kroz nekoliko godina, što osigurava stabilnost poslovanja u narednom razdoblju.

Mogućnost razvijanja novih poslova i osvajanja novih tržišta očituje se u podatku kako će se Dalekovod d.d. do kraja godine natjecati u nizu tendera za koje je tek započeo proces slanja ponuda. Prema najavama do kraja godine Dalekovod d.d. će sudjelovati u natječajima za dobivanje poslova u više od 10 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, Norvešku i Ukrajinu.

Pozitivne najave budućeg poslovanja baziraju se na već neko vrijeme dostupnim informacijama kako se očekuju značajne investicije u prijenosnu mrežu u čitavoj Europi. Prema ENTSOE (Europsko udruženje prijenosnika električne energije) desetogodišnjem planu investicija u prijenosnu mrežu, objavljenom 2014., ukupne investicije do 2030. godine procjenjuju se na oko 150 mlrd EUR, a u čitavom procesu Dalekovod očekuje ispuniti dio svojih kapaciteta.

Istaknuto je kako se u nastavku tekuće godine te narednom razdoblju fokus u razvoju poslovanja stavlja na tri točke. Cilj je osigurati otvaranje novih dugoročnih projekata i tržišta, povećati efikasnost u egzekuciji projekata te osigurati uspješan nastavak optimizacije troškova. Ujedno, iz tvrtke je najavljen nastavak dosadašnjeg pozitivnog trenda konsolidacije poslovanja, prije svega kroz nastavak provedbe operativnog restrukturiranja.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.