Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Dan otvorenih vrata za studij u Danskoj

Dan otvorenih vrata za studij u Danskoj organizira Integral – konzultant broj 1 za obrazovanje u inozemstvu. Događaj će se održati u petak 19. veljače u uredu Integrala na adresi Draškovićeva 4 od 9 do 17 sati. Nekoliko dana nakon početka prijava za Dansku, tim Integrala otkriva da su mnogim studentima potrebne važne informacije o tome kako se prijaviti jer sveučilišta svake godine mijenjaju i nadograđuju svoje zahtjeve. Profesionalni  savjetnici Integrala pripremili su sve informacije o cjelokupnom procesu prijave za preddiplomski i diplomski studij, kao i mogućnostima stipendiranja i financiranja obrazovanja u Danskoj.

Broj hrvatskih studenata u Danskoj 2015. godine porastao je u odnosu na 2014. i to za 17%. U Integralu očekuju da će se rast nastaviti i u 2016. , te da će broj studenata iz Hrvatske u Danskoj biti još veći.

Bez sumnje besplatno obrazovanje na danskim sveučilištima izazva velik interes studenata iz Hrvatske” kaže Lea Ban, voditeljica Odjela za visoko obrazovanje tvrtke Integral. – ”Zadnjih nekoliko godina Danska se pokazala kao iznimno tražena zemlja za visoko obrazovanje. Studenti iz Europske unije ne plaćaju školarinu i oni pokrivaju samo životne troškove. Unatoč visokom standardu života, Danska je izuzetno socijalna država i aktivno pomaže studentima dodjelom financijske pomoći u iznosu od 700 eura mjesečno. Uvjeti za pomoć su da kandidati imaju status redovnog studenta i da rade 10-12 sati tjedno.

Statistika pokazuje da je u prošloj godini broj hrvatskih studenata koji ispunjavaju uvjete za državnu pomoć porastao. Međutim, još uvijek ima Hrvata koji studiraju u Danskoj, a nisu upoznati s ovim mogućnostima.

Da bi se hrvatski maturanti mogli uspješno upisati na sveučilište u Danskoj i ove godine, preporučamo svima koji se žele prijaviti da odaberu svog obrazovnog savjetnika. On/a će pripremiti svu potrebnu dokumentaciju i upoznati kandidata s najnovijim zahtjevima danskih sveučilišta“ dodaje Lea Ban. – Prijava preko Integrala je potpuno besplatna, a profesionalni savjetnik će pregledati sve zahtjeve i pripremiti cijelu prijavu što je ključno za uspješan upis na željeni studij. Često se događa da danska sveučilišta odbiju prijavu zbog nedostatka dokumentacije ili zbog promjene procedure za upis s čime kandidati često nisu upoznati. U Integralu uvijek imamo nove informacije o uvjetima i nudimo našim klijentima kvalitetnu uslugu koja će im pružiti upis na željeni studij.

Osim općih informacija o prijavi u Danskoj i o uslugama koje nudi Integral, tokom Dana otvorenih vrata svatko će biti u mogućnosti saznati više o programima jednog od najvećih sveučilišta u Danskoj – VIA University College. VIA nudi studiranje na engleskom jeziku u području ekonomije i menadžmenta, IT-a, tehničkih znanosti, arhitekture, dizajna i mode. Studiranje na ovom University Collegu osim teorijskog znanja, omogućuje i rad na grupnim projektima i stjecanje praktičnog iskustva, što je od velike važnosti za kasnije zaposlenje. Osim toga, studenti VIA-e često posjećuju poduzetničke evente gdje ih stručnjaci savjetuju kako pokrenuti vlastiti posao, a imaju pristup i uredskim prostorima gdje mogu razviti svoje ideje putem VIA Studentskog Inkubatora.

Na Dan otvorenih vrata posjetitelji mogu saznati i kako uštedjeti novac za prijavu bez ispita IELTS i TOELF, kao i kako se mogu upisati na dansko sveučilište, te kako mogu odraditi intervju za sveučilište u uredu Integrala.

O firmi Integral Edukacijski Programi

Grupacija Integral Edukacijski Programi ima 23 godine iskustva u savjetovanju studenata, roditelja i svih onih zainteresiranih za odabir najboljeg obrazovnog programa i institucije u inozemstvu, srednjoškolskog obrazovanja, sveučilišnog obrazovanja te jezičnih tečajeva. Integral Edukacijski Programi predstavlja preko 300 institucija u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji te organizira najveće sajmove obrazovanja sa savjetnicima za studij u inozemstvu gdje učenici i studenti, zajedno sa roditeljima, mogu upoznati predstavnike prestižnih škola i sveučilišta diljem svijeta. Za više informacija, možeš posjetiti našu web stranicu: http://www.integraledu.org i Facebook stranicu: http://www.facebook.com/IntegralEdu.org

Pročitajte još:

Nekretnine

Kraj ljetnog perioda za većinu studenata već tradicionalno označava razdoblje intenzivne potrage za stanovima za najam u kojima će boraviti predstojeću akademsku godinu.

Financije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povećalo je minimalnu cijenu studentskog rada s 25,39 kuna na 26,56 kuna po satu neto, što će vrijediti od 1....

Novosti

Tvrtka Adacta, vodeća regionalna kompanija iz područja implementacije poslovnih rješenja, intenzivirala je svoju suradnju s osječkim Sveučilištem Josip Juraj Strossmayer kako bi pružili priliku...

Edukacija

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će sufinancirati tijekom njihova...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.