Dekanica još četiri godine: evolucija je nezaustavljiva

Barbara Stöttinger, koja je od 2007. godine radila kao akademska direktorica u tada relativno novoj poslovnoj školi WU Vienna, 1. listopada 2015. preuzela je dužnost dekanice poslovnog sveučilišta WU Executive Academy. Mnogo toga se od tada promijenilo na WU Executive Academy: u modernim prostorijama crne kocke smještene u kampusu WU-a osjeća se međunarodno ozračje, a transformacije u VUCADD svijetu već su dugo u skladu s nastavnim planovima. (Inače, VUCADD je skraćenica za volatility, uncertainty, complexity, ambiguity, diversity, dynamics.)

Povodom ponovnog imenovanja Barbara Stöttinger govori o svojim najvećim ostvarenjima, kako se WU Executive Academy suočava sa snažnom međunarodnom konkurencijom i o sljedećem koraku u razvoju obrazovanja za osobe iz upravljačkih struktura.

Gospođo Stöttinger, kad su Vas u intervjuu s austrijskim novinama Die Presse upitali o Vašim ciljevima povodom imenovanja za dekana prije četiri godine, rekli ste: neće biti revolucije, nego evolucije. Je li evolucija započela?

Barbara Stöttinger: definitivno smatram da jest. U posljednje četiri godine na WU Executive Academy došlo je do mnogih promjena na različitim razinama. Razvili smo i uspješno uveli nove programe sa specijalizacijama koje ljude čine spremnima za budućnost: Data Science, Blockchain Transforming Technology ili Digital Transformation samo su neki od njih. Nastavili smo s razvojem vrhunskog sadržaja poput našeg koncepta odgovornog liderstva ili međunarodne rezidencijalne programe. Također, slijedeći trend cjeloživotnog učenja stvorili smo više prostora za otvorene, fleksibilne programe poput našeg kratkog programa Pioneers of the 21st century za rukovoditelje u VUCADD svijetu. Česta tema posljednje četiri godine bio je pojačani fokus na angažman u zajednici. Već od prvog dana nastojimo održavati kontakt s našim studentima kako bismo dobro shvatili njihove potrebe i optimalno ih podržavali kroz cijeli put učenja u našim programima.  Umrežavanje ili networking u WU Executive Academy neće vam samo zadovoljiti želju za druženje s kolegama, već otvara vrata i stvara prilike na sjecištu posla i akademske zajednice, tako da možete ostvariti osobne karijerne ciljeve. U posljednje četiri godine unaprjeđivali smo ovo područje s puno energije i strasti.

Gledajući unatrag na svoje četiri godine u ulozi dekanice na što ste posebno ponosni? I koje je vaše najveće ostvarenje?

Barbara Stöttinger: Ponosna sam na puno stvari, stvari koje smo postigli zajedno kao tim. Prije svega želim reći da sam neizmjerno zahvalna za posljednje četiri godine. S jedne strane, dugujem zahvalnost Edeltraudu Hanappi-Eggeru, rektoru WU-a, što mi je pružio priliku oblikovati WU Executive Academy. S druge strane, zahvalna sam svome timu i fakultetu koji su jako puno uložili u zajedničko realiziranje naših ideja. Vođa bi možda i mogao sam razviti vizije, ali implementacija je zapravo uvijek timski napor. Nijedna naša inicijativa, bilo da je riječ o novim programima, međunarodnim marketinškim i PR aktivnostima ili internim projektima, ne bi se mogla provesti bez ovog fantastičnog tima.

Toliko je ostvarenja da mi je teško izabrati. Kad bih morala odabrati, rekla bih da su to diplomirani studenti koji mi na svečanoj promociji prilaze i govore kako je program koji su završili nadmašio sva njihova očekivanja. Stvarno ne može bolje od toga!

Vaši MBA programi sve više uključuju nekoliko dimenzija osobnog i liderskog razvoja. Na što se fokusirate na WU Executive Academy? Što planirate u budućnosti?

Barbara Stöttinger: Svi menadžeri i rukovoditelji koji pohađaju naše programe već su uspješni u onome što rade. Želimo im pružiti priliku da koriste naše ponude cjeloživotnog učenja za razmišljanje o tome tko su oni kao osobe i o tome koje vještine žele usavršavati kako bi bili kompetentni za postizanje sljedećih ciljeva u našem VUCADD svijetu. Jedna od tih ponuda je i naš novi Leadership Lab gdje polaznici uče u potpunosti koristiti MBA programe i istovremeno utjecati na svoje okruženje. Drugi primjer je naš odgovorno-liderski pristup koji smo kreirali kako bi pomogli polaznicima profesionalnog MBA programa da postanu još odgovorniji vođe. Također se trudimo ojačati naše polaznike u njihovim ulogama predvodnika, na primjer u našem kratkom programu Pioneers of the 21st Century. Ovaj se kratki program ne fokusira toliko na određene vještine i kvalifikacije, koliko na voditeljske kvalitete poput odvažnosti, samopozicioniranja i poduzetništva. Želimo da naši diplomirani studenti završe programe kao jače osobe, a posebno pripremljeni za svoju budućnost.

WU Executive Academy također podržava svoje studente i alumnije kroz svoj Career Accelerator program. Što polaznici ovog programa misle o toj ponudi?

Barbara Stöttinger: Daljnje obrazovanje ne odnosi se samo na osobnu transformaciju, već i na sljedeći korak u nečijoj karijeri. U tu svrhu nudimo našim studentima i alumnijima sveobuhvatan portfelj: i offline i online. Taj portfelj uključuje naše posebne radionice poput Leadership Orchestra, Job Hunting Webinara, radionicu o naprednoj upotrebi LinkedIn-a i Enterpreneurship Café, na kojima okupljamo start-upove, poduzetnike i studente, kao i individualne provjere online profila i životopisa. Također podržavamo umrežavanje uz pomoć naše društvene mreže WU EA Connect. Trenutno radimo na stvaranju mrežnih platformi za studente koji pohađaju skraćene programe za certifikate.

WU Executive Academy također funkcionira kao mjesto susreta visoko kvalificiranih rukovoditelja i tvrtki. Kako se to radi?

Barbara Stöttinger: Smatram da smo i most i središte akademskog i korporacijskog svijeta. Ovdje možemo za obje strane pružiti dodatnu vrijednost. Budući da naše klijente uključujemo u razvoj programa, imamo znanje o njihovim bolnim točkama i izazovima te znamo i što im treba. Prošli tjedan, na primjer, moj tim i ja posjetili smo Porsche Holding kako bismo zajedno razvili prilagođeni in-house MBA program. Saznanja koja smo stekli u ovoj vrijednoj razmjeni proslijedili smo našem fakultetu, koji će sada proaktivno koristiti ta saznanja u razvoju programa.

WU Executive Academy postaje sve više međunarodna. S kojim ste se izazovima dosad suočili? I što je sve pred nama s obzirom na međunarodna predavanja i posjete inozemnim tvrtkama?

Barbara Stöttinger: Izazovi su uvijek isti: svake godine 1. siječnja krećemo ispočetka s obzirom na naše prihode. Nemamo stalnih klijenata jer se nitko ne upisuje na isti MBA program dvaput. Međutim, vidimo da su marketinške i PR aktivnosti koje smo poduzeli u posljednjih nekoliko godina ostavile utjecaj na međunarodna tržišta. Danas, naši studenti svojim domom nazivaju zemlje daleko izvan CEE regije. Na primjer, naš najnoviji globalni EMBA studij broji više od 40 polaznika iz 26 zemalja. Ovaj uspjeh omogućili su i fantastični ambasadori među našim studentima i alumnijima. Oni nas promoviraju u svojim mrežama, stvarajući priljev novih studenata. Ova međunarodna raznolikost ogleda se i na našem fakultetu: na našim programima ne predaju samo vrhunski istraživači s WU-a, nego i vodeći profesori iz cijelog svijeta. Svi oni cijene ovu vrstu razmjene i naravno prednosti lokacije u Beču.

WU Executive Academy značajno je poboljšala svoje rezultate na uglednoj EMBA ljestvici Financial Timesa popevši se na 23. mjesto. Što mislite koji je razlog ovog uspjeha?

Barbara Stöttinger: Jako smo sretni zbog ovog rezultata. Definitivno smo uspjeli zadržati svoje mjesto u posljednjih nekoliko godina usprkos međunarodnoj konkurenciji koja postaje značajno jača. Mislim da to dovoljno govori o nama i radu fakulteta, ali također i o našim alumnijima koji izvuku najviše od svojih diploma ili certifikata.

Koji je Vaš glavni cilj u sljedeće četiri godine? Gdje vidite WU Executive Academy za četiri godine?

Barbara Stöttinger: Ovo možda zvuči dosadno, ali mislim da će se razvoj nastaviti. Trenutno imamo jako dobar portfelj kad su u pitanju programi i sadržaji. No, još uvijek želimo poboljšati ponudu za naše studente i alumnije, tako da zaista možemo zadovoljiti individualne potrebe. To znači da namjeravamo u naše nastavne programe uvesti još više fleksibilnosti i modularnosti. Želimo da naši MBA i certificirani programi budu što prilagodljiviji bez utjecanja na njihovu visoku kvalitetu. Način na koji bi to mogli ostvariti uključuje analizu potencijala i upotrebu drugih dijagnostičkih alata za profesionalnu kompetenciju te moderne vještine vođenja na početku programa. Na ovaj način sudionici vide gdje se trenutačno nalaze i gdje imaju mjesta za napredak. Trenutno testiramo vanjske pružatelje usluga u te svrhe. Ovdje bi također mogla biti korisna umjetna inteligencija. Mi zaista želimo podržati razvoj karijera naših studenata na najbolje moguće načine. Međutim, nisam ljubitelj dugoročnih planova. U posljednje četiri godine postigli smo toliko odličnih stvari, stvari o kojima se nismo usudili ni sanjati kad smo započinjali.

Koje su Vaše osobne želje za sljedeće četiri godine?

Barbara Stöttinger: Želim nastaviti upoznavati zanimljive ljude koji dolaze s različitih položaja i iz različitih zemalja te osnažiti odnos s već postojećim kontaktima. Zaista uživam raditi s ljudima, a obrazovanje je moja strast. No, ono što jest i što ostaje najveći izazov je kako ostati relevantni za potencijalne polaznike i naše studente? Ako u tome dugoročno uspijemo, onda ćemo postići sve što se može postići.

Podijeli

Odgovori

Top