Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Deset projekata dobiva novac EU za poslovnu infrastrukturu

U sklopu trećeg poziva za “Shemu dodjele bespovratnih sredstva za poslovnu infrastrukturu” predstavnicima iz devet hrvatskih gradova i općina uručeni su ugovori za deset projekata, ukupno vrijednih 70 milijuna kuna, koji će se sufinancirati sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U sklopu trećeg poziva za "Shemu dodjele bespovratnih sredstva za poslovnu infrastrukturu" predstavnicima iz devet hrvatskih gradova i općina uručeni su ugovori za deset projekata, ukupno vrijednih 70 milijuna kuna, koji će se sufinancirati sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ugovore je korisnicima uručio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, koji je tom prilikom istaknuo da je ovih deset projekata izabrano među 40-ak projekata prijavljenih na treći poziv, a najavio je i skoru objavu četvrtog poziva u sklopu ove grant sheme, za koju je već spremno oko 150 projektnih prijedloga.

U ovom ‘krugu’ bespovratna sredstva dobili su projekt razvoja regionalne ICT mreže u poduzetničkom centru u Donjem Miholjcu, projekt izgradnje pristupnih cesta Poduzetničkoj zoni u Virovitici, kao i projekt izgradnje Rekreacijsko-sportskog centra u Senju.

Bespovratna sredstva EU koristit će se i za izgradnju i opremanje Centra za promatranje ptica u Nijemcima, kao i za izgradnju i opremanje prijemnog centra Repušnice, kao moslavačkih vrata u park prirode Lonjsko polje, dok je grad Zadar dobio sredstva za projekt povećanja mogućnosti samozapošljavanja kroz uspostavu tzv. coworking prostora.

Gradu Drnišu sredstva će biti dodijeljena za projekt razvoja turizma na rubnim područjima Nacionalnog parka Krka, dok su predstavnicima grada Šibenika uručena dva ugovora o sufinanciranju – za uređenje i opremanje Razvojno-inovacijskog centra “iNavis” te za restauraciju i revitalizaciju tvrđave Barone u svrhu razvoja poduzetništva te turističke i kulturne promocije Šibenika i županije.

Pojedinačna vrijednost ovih projekata, rekao je Grčić, kreće se od 3,3 do 10,4 milijuna kuna, a visina pojedinačnih EU potpora od 2,8 do 7,6 milijuna kuna.

Europska unija projekte sufinancira s oko 57 milijuna kuna, a korisnici s oko 13 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost 35 projekata odabrana u sva tri dosadašnja poziva za Shemu dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu iznosi 270 milijuna kuna, a Grčić je istaknuo da je čak 200 milijuna kuna od tog iznosa sufinancirano novcem iz EU, i to kroz IPA pretpristupni program.

Kako članstvom u EU Hrvatska stječe i pravo na strukturne fondove, samo u četvrtom pozivu za poslovnu infrastrukturu Hrvatskoj će biti namijenjeno također još 200-tinjak milijuna kuna, a za ta sredstva spremno je već oko 150 projektnih prijedloga, zaključio je Grčić.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.