Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dionice Volkswagena pale 1,4 posto

Do toga je došlo zbog stagnacije poslovnih rezultata podružnice za luksuzne automobile Audi koja je inače glavni generator njegove dobiti

Do toga je došlo zbog stagnacije poslovnih rezultata podružnice za luksuzne automobile Audi koja je inače glavni generator njegove dobiti

Europske dionice stabilizirale su se u utorak nadomak najvišoj razini u četiri i pol godine nakon što su poslovni rezultati rudarskog diva Antofagaste i proizvođača vozila Audi ocrtali mješovitu sliku o poslovnim rezultatima kompanija.

Londonski FTSE porastao je 0,08 posto na 6.508 bodova, frankfurtski DAX za 0,04 posto na 7.987 bodova, dok je pariški CAC bio u plusu 0,12 posto i iznosio 3.840 boda.

Rudarska kompanija Antofagasta bila je vodeći dobitnik u Europi nakon što je najavila da će više nego udvostručiti dividendu za prošlu godinu s obzirom na povećanu dobit. Cijene njezinih dionica poskočile su pet posto.

Njemački je pak Volkswagen izgubio na vrijednosti 1,4 posto zbog stagnacije poslovnih rezultata podružnice za luksuzne automobile Audi koja je inače glavni generator njegove dobiti.

“Korekcije su ograničene i kratkog daha jer su ulagači svjesni velikih prilika”, kazao je William de Vijlder iz BNP Paribas-Investment Partnersa.

“Očekivana struktura povrata sada je na strani dionica u odnosu na druge vrste imovine, što bi opravdalo strateški naglasak na dionice”, dodaje.

Godišnji prinosi na dionice kompanija u eurozoni veći su za 9,2 posto od onih na njemačke 10-godišnje obveznice, pokazuju podaci Datastreama.

Pozornost se sada usmjerava na početak pregovora talijanskih stranaka o formiranju vlade nakon neriješenog ishoda nedavnih parlamentarnih izbora.

Indeks Tokijske burze Nikkei zaključio je trgovinu u minusu 0,28 posto, na 12.314 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.