Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Direktive o nefinancijskom izvještavanju

Obnovljivi izvori energije

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska udruga banaka organizirale su predavanje o osnovnim odredbama Direktive o nefinancijskom izvještavanju (Direktiva 2014/95/EU) za 40-tak predstavnika hrvatskog financijskog sektora.Prezentaciju je održala dr. Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR) koja je predstavila pregled i razvoj društveno odgovornog poslovanja na području RH i na svjetskoj razini, kao i uvid u osnovne odredbe Direktive o nefinancijskom izvještavanju (Direktiva 2014/95/EU).

Implementacija direktive u nacionalno zakonodavstvo predviđena je do kraja 2016. godine.

Direktiva o nefinancijskom izvještavanju predviđa obvezu nefinancijskog izvještavanja za kompanije s više od 500 zaposlenika, dok izvještavanje nije obvezno za tvrtke-kćeri ukoliko grupacija već izvještava. Tijekom predavanja istaknuto je kako bi svi dionici, veći i manji, trebali biti upoznati s odredbama Direktive, budući da politika EU kreće upravo ka jačanju regulative.

Martina Etlinger, savjetnica, iz Hrvatske udruge banaka istaknula je da se kao i ostali poslovni sektori, i financijski sektor u RH susreće sa sve većim očekivanjima dionika za koje integrirane politike društvene odgovornosti mogu biti koristan alat te da je uputno upoznati se s odredbama Direktive i prije transpozicije, da znamo što u skoroj budućnosti možemo očekivati u našem zakonodavstvu.

Od strane HUP-a sudjelovale su Sanja Smoljak Katić, direktorica Udruge financijskog poslovanja i Biserka Sladović, savjetnica u Odjelu za politike EU i međunarodne poslove, koje su predstavile djelovanje HUP-a, važnost promicanja DOP-a ne samo među članovima HUP-a, već u cijelom poslovnom sektoru RH te projekt CSR for ALL i HUP-ovu nagradu za primjere dobre prakse DOP-a, za koju se očekuje da postane tradicionalna.

www.hup.hr


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.