Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Direktive o nefinancijskom izvještavanju

Obnovljivi izvori energije

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska udruga banaka organizirale su predavanje o osnovnim odredbama Direktive o nefinancijskom izvještavanju (Direktiva 2014/95/EU) za 40-tak predstavnika hrvatskog financijskog sektora.Prezentaciju je održala dr. Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR) koja je predstavila pregled i razvoj društveno odgovornog poslovanja na području RH i na svjetskoj razini, kao i uvid u osnovne odredbe Direktive o nefinancijskom izvještavanju (Direktiva 2014/95/EU).

Implementacija direktive u nacionalno zakonodavstvo predviđena je do kraja 2016. godine.

Direktiva o nefinancijskom izvještavanju predviđa obvezu nefinancijskog izvještavanja za kompanije s više od 500 zaposlenika, dok izvještavanje nije obvezno za tvrtke-kćeri ukoliko grupacija već izvještava. Tijekom predavanja istaknuto je kako bi svi dionici, veći i manji, trebali biti upoznati s odredbama Direktive, budući da politika EU kreće upravo ka jačanju regulative.

Martina Etlinger, savjetnica, iz Hrvatske udruge banaka istaknula je da se kao i ostali poslovni sektori, i financijski sektor u RH susreće sa sve većim očekivanjima dionika za koje integrirane politike društvene odgovornosti mogu biti koristan alat te da je uputno upoznati se s odredbama Direktive i prije transpozicije, da znamo što u skoroj budućnosti možemo očekivati u našem zakonodavstvu.

Od strane HUP-a sudjelovale su Sanja Smoljak Katić, direktorica Udruge financijskog poslovanja i Biserka Sladović, savjetnica u Odjelu za politike EU i međunarodne poslove, koje su predstavile djelovanje HUP-a, važnost promicanja DOP-a ne samo među članovima HUP-a, već u cijelom poslovnom sektoru RH te projekt CSR for ALL i HUP-ovu nagradu za primjere dobre prakse DOP-a, za koju se očekuje da postane tradicionalna.

www.hup.hr

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.