Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Direktive o nefinancijskom izvještavanju

Obnovljivi izvori energije

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska udruga banaka organizirale su predavanje o osnovnim odredbama Direktive o nefinancijskom izvještavanju (Direktiva 2014/95/EU) za 40-tak predstavnika hrvatskog financijskog sektora.Prezentaciju je održala dr. Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR) koja je predstavila pregled i razvoj društveno odgovornog poslovanja na području RH i na svjetskoj razini, kao i uvid u osnovne odredbe Direktive o nefinancijskom izvještavanju (Direktiva 2014/95/EU).

Implementacija direktive u nacionalno zakonodavstvo predviđena je do kraja 2016. godine.

Direktiva o nefinancijskom izvještavanju predviđa obvezu nefinancijskog izvještavanja za kompanije s više od 500 zaposlenika, dok izvještavanje nije obvezno za tvrtke-kćeri ukoliko grupacija već izvještava. Tijekom predavanja istaknuto je kako bi svi dionici, veći i manji, trebali biti upoznati s odredbama Direktive, budući da politika EU kreće upravo ka jačanju regulative.

Martina Etlinger, savjetnica, iz Hrvatske udruge banaka istaknula je da se kao i ostali poslovni sektori, i financijski sektor u RH susreće sa sve većim očekivanjima dionika za koje integrirane politike društvene odgovornosti mogu biti koristan alat te da je uputno upoznati se s odredbama Direktive i prije transpozicije, da znamo što u skoroj budućnosti možemo očekivati u našem zakonodavstvu.

Od strane HUP-a sudjelovale su Sanja Smoljak Katić, direktorica Udruge financijskog poslovanja i Biserka Sladović, savjetnica u Odjelu za politike EU i međunarodne poslove, koje su predstavile djelovanje HUP-a, važnost promicanja DOP-a ne samo među članovima HUP-a, već u cijelom poslovnom sektoru RH te projekt CSR for ALL i HUP-ovu nagradu za primjere dobre prakse DOP-a, za koju se očekuje da postane tradicionalna.

www.hup.hr

Pročitajte još:

DOP

Wings For Life neprofitna je zaklada koja podupire istraživače projekte i kliničke studije diljem svijeta s ciljem pronalaska lijeka za ozlijede leđne moždine.

DOP

Do 8. svibnja, na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr otvorene su prijave za projekte u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i...

DOP

Zahvaljujući ovoj donaciji, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno nabavila je suvremeni EEG uređaj koji će omogućiti ranu intervenciju...

DOP

Projekt je obogaćen novim sadržajima vezanima uz očuvanje šuma i bogatoga šumskog svijeta, a čine ga kratke poučne priče na mrežnoj stranici Dukatići čuvaju...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.