Disneyeve naslove u 2019. pogledalo više od milijun domaćih gledatelja!

Distribucijska kuća 2i Film prvi je filmski distributer u Hrvatskoj koji je tijekom jedne godine u suradnji s filmskim studijem Disney ostvario impresivan rezultat uz više od milijun gledatelja i gledateljica u kinima – toliko je, naime, domaćih posjetitelja u protekloj godini pogledalo kino hitove trenutno najuspješnijeg svjetskog filmskog studija. Disney je inače i apsolutni rekorder što se tiče zarade u kinima u 2019., ali i prvi studio koji je zaradio preko 10 milijardi dolara u svjetskim kinima u samo jednoj godini.

Pored ovog rezultata, 2i Film je ostvario i niz rekorda na kino blagajnama: film Osvetnici: Završnica (travanj, 2019) u prvom vikendu prikazivanja pogledalo je 88 951 posjetitelja, uz prihod od prodaje ulaznica od 3.631.574,00 kn čime je ostvario rezultat najboljeg hrvatskog kino otvaranja svih vremena. Iščekivani nastavak Snježnog kraljevstva tijekom prvog vikenda u studenom pogledalo je 72 812 posjetitelja uz prihod na kino blagajnama od 2.350.193 kn čime je zasjeo na vodeću poziciju najboljeg hrvatskog kino otvaranja animiranog filma ikada.

Impresivna je brojka sveukupne gledanosti filma Kralj lavova, live-action adaptacije jednog od najuspješnijih animiranih filmova svih vremena, koju je u 2019.  pogledalo više od 260 tisuća domaćih gledatelja! Već spomenuto Snježno kraljevstvo 2 u nepunih mjesec i po dana pogledalo je nevjerojatnih 197 tisuća gledatelja, dok je posljednji nastavak najpoznatije svemirske sage, Ratovi zvijezda: uspon Skywalkera u samo dva tjedna kino distribucije dosad pogledalo više od 100 tisuća gledatelja!

Tijekom 2020. godine u kina pak pristiže niz novih Disneyevih potencijalnih kino hitova.

Podijeli

Odgovori

Top