Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Djelatnici RIZ Odašiljača prosvjeduju protiv nove Uprave i Nadzornog odbora [VIDEO]

”Mi smo možda najuspješnija izvozna tvrtka koja u naredna četiri mjeseca mora proizvesti i isporučiti 5 milijuna eura vrijedne opreme za javne TV kuće Indije i Južne Koreje”, tvrdi financijski direktor tvrtke RIZ-Odašiljači Milić Bjelić.

''Mi smo možda najuspješnija izvozna tvrtka koja u naredna četiri mjeseca mora proizvesti i isporučiti 5 milijuna eura vrijedne opreme za javne TV kuće Indije i Južne Koreje'', tvrdi financijski direktor tvrtke RIZ-Odašiljači Milić Bjelić.

‘Tražimo povlačenje pogrešne odluke Vlade o imenovanju novih članova Nadzornog odbora i Uprave RIZ-a, po HNS-ovom ključu kadriranja” izjavila je glavna sindikalna povjerenica SMH-IS-a Marina Glokević, na prosvjedu radnika RIZ-Odašiljača.

Prosvjed je organizirao Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat ispred sjedišta Agencije za upravljanje državnom imovinom.

Dok hrvatska Vlada pokušava ohrabriti izvoznike, Agencija za upravljanje državnom imovinom želi po kratkom postupku likvidirati RIZ. ”Mi smo možda najuspješnija izvozna tvrtka koja u naredna četiri mjeseca mora proizvesti i isporučiti 5 milijuna eura vrijedne opreme za javne TV kuće Indije i Južne Koreje” tvrdi financijski direktor tvrtke RIZ-Odašiljači Milić Bjelić.

[infopunkt 4616 3]

Radnici su uvjereni kako sazivanjem Skupštine Društva tužbom Trgovačkom sudu, pojedinci iz AUDIO-a pokušavaju nametnuti u Nadzorni odbor i Upravu RIZ-a osobe koje prvi puta čuju za RIZ, a sve s ciljem da se Društvo što prije pošalje u stečaj kako bi se lovci na nekretnine dočepali atraktivne lokacije.

Radnici od ravnatelja AUDIO-a traže povlačenje podignute tužbe pri Trgovačkom sudu u Zagrebu za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine Društva da se Društvu ne nanose nepotrebni troškovi. Zahtijevaju i da AUDIO na prvoj sjednici Upravnog vijeća prihvati Program RIZ-ESOP i uputi ga resornom ministarstvu i Vladi na odobrenje ukoliko je to potrebno.

[infopunkt 4616 4]

Konačno, radnici traže da se do realizacije programa RIZ-ESOP obustavi bilo kakvo imenovanje članova Nadzornog odbora i Uprave društva jer bi to dovelo do nepovjerenja inozemnih kupaca i do velike štete.

[infopunkt 4616 9]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.