Dobra hrana – Dobar život

Dobra hrana, dobar život slogan je kompanije Nestlé koja je najveća svjetska kompanija za proizvodnju prehrambenih proizvoda i napitaka. Predvodeći privatni sektor u borbi s nezaposlenošću Nestlé se obavezao širom Europe da će do kraja 2020. zaposliti 20.000 mladih i za 15.000 njih osigurati mogućnosti odrađivanja prakse i pripravništva. U sklopu Inicijative zapošljavanja mladih, Nestlé je u regiji Adriatic zaposlio 166 osoba mlađih od 30 godina, a preko 250 mladih prošlo je kroz programe prakse i pripravništva.

“Ostani u Hrvatskoj” – ime je Rotaraction konferencije za mlade koja samim sloganom poručuje i komunicira cilj ovogodišnjeg izdanja koje će se održati 3.04.2019. u prostoru Studentskog centra u Zagrebu. U sklopu konferencije održava se sajam karijera kao i niz radionica kao što je Career Speed Dating na kojem će kandidati imati priliku okušati se u simuliranom razgovoru za posao te u 8 minuta pokušati predstaviti svoje sposobnosti potencijalnim poslodavcima u najboljem svjetlu.

Jedna od kompanija na sajmu karijera i Career Speed Dating radionice je i Nestlé te će posjetioci i kandidati imati priliku upoznati predstavnike kompanije.

Nestlé nastoji prepoznati, privući i zadržati talentirane mlade profesionalce kroz različite oblike praksi, angažiranja i sudjelovanja na različitim projektima i to u skladu sa njihovim aspiracijama, a o svojima zaposlenicima se brine tako što im osigurava treninge i stručna usavršavanja, podržava zdrav način života kao i balans poslovnog i privatnog života te nudi priliku razvijati se profesionalno i osobno, intelektualno i emocionalno.

Ukoliko želite steći znanje i iskustvo u zemlji, a djelovati na globalnom nivou, iskoristite prilike koje pruža kompanija Nestlé te posjetite sajam karijera i prijavite se na Career Speed Dating radionicu.

Podijeli

Odgovori

Top