Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dodijeljene Nagrade ključnarazlika

Pliva Hrvatska d.o.o, ACT Konto d.o.o., Ernst & Young d.o.o., Ciklopea d.o.o. dobitnici su nagrada za najbolje prakse uključivanja raznolikosti u radno okružje.

Pliva Hrvatska d.o.o, ACT Konto d.o.o., Ernst & Young d.o.o., Ciklopea d.o.o. dobitnici su nagrada za najbolje prakse uključivanja raznolikosti u radno okružje.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava, održana svečana dodjela Nagrade ključnarazlika – nagrada za raznolikost ljudskih potencijala.

Nagrade su dodijeljene u 4 kategorije, a dobitnici su:

  • PLIVA Hrvatska d.o.o.  osvojila je Nagradu u kategoriji opće ravnopravnosti odnosno poticanju raznolikosti zaposlenih,
  • ACT Konto d.o.o. , osvojio je nagradu u kategoriji ravnopravnosti osoba s invaliditetom
  • Ernst & Young d.o.o., osvojio je Nagradu u kategoriji ravnopravnosti spolova,
  • CIKLOPEA d.o.o. osvojila je Nagradu u kategoriji dobne ravnopravnosti.

Dodjelu nagrada otvorio je ministar rada i mirovinskog sustava, Mirando Mrsić, koji je istaknuo da su tijekom 2013. godine zaposlene 1744 osobe s invaliditetom, što je najviše do sada u jednoj godini.

„Ponekad smo suočeni s predrasudama da netko ne može nešto napraviti – ono što je jedino sigurno je da pojedincu uvijek treba dati priliku da dokaže kako može napraviti sve isto kao i oni koji tu razliku nemaju“, istaknuo je Mrsić te dodao kako unutar društveno odgovorne poslovne politike treba svakodnevno promovirati i ravnopravnost žena.

Ministar se osvrnuo i na mjere zapošljavanja te istaknuo da je u prvih šest mjeseci ove godine kroz samozapošljavanje u vlastiti posao krenulo 2540 osoba, dok je u kategoriji dugotrajno nezaposlenih u prvih šest mjeseci ove godine zaposleno 350 osoba. To su male brojke, ali u pitanju su poslodavci kojima također treba odati priznanje jer i oni čine ključnu razliku, zaključio je Mrsić.

Nagrade su preuzeli Jasmina Petrović Mayer, rukovoditeljica zapošljavanja i HR projekata iz tvrtke PLIVA Hrvatska d.o.o., Martina Hlebec, vlasnica i zaposlenica tvrtke ACT Konto d.o.o., Berislav Horvat, Country Managing Partner iz Ernst & Young d.o.o. te Sandra Stojak, osnivačica i izvršna direktorica tvrtke CIKLOPEA d.o.o.

Gđa. Lidija Hrastić-Novak, dr. med. privremena ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom održala je prezentaciju noviteta koje donosi Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, dok je gđa. Višnja Ljubičić, dipl. iur. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova predstavila istraživanje o zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama.

Nagrada ključnarazlika provodi se treću godinu zaredom, a cilj joj je prepoznati i promovirati poslodavce koji svojim kvalitetnim praksama potiču raznolikost u radnom okruženju i bore se protiv diskriminacije.

Nositelji projekta Nagrade ključnarazlika su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Institut za razvoj tržišta rada, portal MojPosao, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.