Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dodijeljeni su kipići Zlatnog indeksa!

Zlatni indeks jedinstven je projekt, odnosno dodjela nagrada kojima studenti nagrađuju društveno odgovorno poslovanje poduzeća koja sudjeluju u životu studenata te doprinose njihovom rastu i razvoju u poslovnom svijetu.

Ceremonija dodjele nagrada Zlatni indeks za 2020. godinu održana je u ponedjeljak, 15. ožujka, online putem Zoom-a s video prijenosom uživo na Facebook stranici eSTUDENTa. Zlatni indeks jedinstven je projekt, odnosno dodjela nagrada kojima studenti nagrađuju društveno odgovorno poslovanje poduzeća koja sudjeluju u životu studenata te doprinose njihovom rastu i razvoju u poslovnom svijetu. Ove godine Zlatni indeks slavi svoj 11. rođendan te je velikodušno dodijelio 12 kipića Zlatnog indeksa u 5 kategorija, ali i Posebnu nagradu Povjerenstva. Povjerenstvo sastavljeno od studentskih udruga i zborova imalo je težak zadatak, odabrati najbolje od najboljih i dodijeliti zlatne kipiće.

“Iznimno sam ponosan na provedbu cijelog projekta, kako na projekt, tako i na tim. Presretan sam što mogu biti voditelj jednog ovako super projekta i pokazati svima koliko je ovo bitno. Naime, Zlatni indeks stvarno je hvale vrijedna nagrada koja povezuje studente i gospodarsku zajednicu. Jako je bitno da se povežu na jednostavan i lak način, kako bi zajedno stvarali bolju budućnost. Nije bilo lako odraditi cijeli projekt, prikupiti prijave, baš iz razloga jer nas je zadesila velika kriza. Svakako smo ponosni jer smo izvukli najbolje od najboljeg. Naših pet prekrasnih članova, neumorno je radilo kako bi se projekt realizirao. Na kraju sam čin ceremonije i dodjele nagrada bio je predivan, kako za nas, tako i za poduzeća – u to sam siguran. Poduzeća su odabrana, 11.dodjela je iza nas, a što nas u budućnosti čeka, nestrpljivo očekujemo.” – poručuje nam voditelj tima Društveno odgovorno poslovanje, odnosno organizator projekta – Josip Fratrić.

Stipendije

U kategoriji Stipendije, nagrada se dodijelila poduzećima koja su kroz stipendiranje sudjelovala u sufinanciranju studenata, pomaganju troškova njihova obrazovanja i stručnog usavršavanja. Dobitnik je u konkurenciji malih i srednjih poduzeća Rockwool Adriatic d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća INA – Industrija nafte d.d.

Stručne prakse

Kategorija Stručne prakse obuhvaća poduzeća koja su studentima pružala mogućnost obavljanja stručne prakse, a kriteriji su kvaliteta obavljenog posla, pruženi sadržaji i mentoriranje. U konkurenciji malih i srednjih poduzeća nagradu je osvojio Ernst & Young d.o.o., a konkurenciji velikih poduzeća dobitnik je Pliva Hrvatska d.o.o.

Stručna potpora i organiziranje projekata

U ovoj kategoriji nagrađivala su se poduzeća koja su dala doprinos projektima koje organiziraju studenti kroz stručnu potporu i poduzeća koja su organizirala projekte namijenjene studentima. Zlatni indeks u kategoriji malih i srednjih poduzeća dobio je INCHOO d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća dobitnik je Infobip d.o.o.

Ulaganje u studentske udruge i projekte

Ovom kategorijom nagrađuju se poduzeća koja su novčano ili materijalno pomogla nekoj od studentskih udruga ili njihovih projekata. Kipiće su dobili u konkurenciji malih i srednjih poduzeća AVL – AST d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća Pliva Hrvatska d.o.o.

Najbolji imidž

Nagrada za najbolji imidž dodjeljuje se na temelju percepcije studenata o poslovanju samih poduzeća, a istraživanje je provela agencija za istraživanje tržišta Hendal. Dobitnik Zlatnog indeksa u konkurenciji malih i srednjih poduzeća je L’OREAL Adria d.o.o., a u konkurenciji velikih poduzeća Rimac automobili d.o.o.

Posebna nagrada Povjerenstva

Osim navedenih, poduzećima se dodjeljuje i Posebna nagrada Povjerenstva za izrazit doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu, a nagradu je u konkurenciji malih i srednjih poduzeća dobio GlobalLogic d.d. te u konkurenciji velikih poduzeća Styria grupa Hrvatska.

“U ime cijelog tima Društveno odgovornog poslovanja, čast mi je reći da smo jako ponosni i zadovoljni izvedbom projekta. Održali smo ceremoniju, proglasili smo pobjednike Zlatnog indeksa 2020. i zajedno smo s poduzećima proslavili njihove pobjede. Nažalost već je druga godina da se projekt izvodi u online verziji, ali to ne zaustavlja nas, a ni poduzeća. Poduzeća još uvijek ulažu u nas, studente, i ovaj projekt upravo daje priliku nama, udruženim studentskim udrugama, da se povratno zahvalimo na tome. Potičemo i druga poduzeća da počnu ulagati u studentske udruge i projekte, ako već niste zaista je vrijedna investicija koja puno znači karijernim ciljevima studenata. Još jednom čestitam ovogodišnjim pobjednicima Zlatnog indeksa, zaista ste to zaslužili! Nadamo se da ste se dobro proveli na Ceremoniji, a mi se nadamo da ćemo moći sljedeću godinu održati uživo“, dodaje suvoditeljica tima Društveno odgovorno poslovanje, Mila Čerkić.

Velike čestitke svim dobitnicima Zlatnog indeksa za 2020. godinu. U godini koja je predstavljala velik izazov za život i poslovanje, osim dobitnicima, treba čestitati i svim prijavljenim poduzećima koja svojim poslovanjem grade pozitivan utjecaj u društvu i omogućuju studentima rast i razvoj u poslovnom svijetu. Nadamo se kako će Zlatni indeks proslaviti još puno rođendana i umjesto primanja poklona – podijeliti puno zlatnih nagrada!

Ako želite saznati više informacija o samom događanju, Udruzi ili sličnim projektima, posjetite našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želite propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplatite se na naš newsletter


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.