Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Donosimo vam pet razloga zašto vaša web stranica mora biti responzivna

Takve stranice vam omogućavaju dobro korisničko iskustvo, bez obzira na uređaj koji koristite za pregledavanje. Umjesto da razvijate zasebnu, mobilnu verziju stranica, koristite li responzivne tehnike, vaše stranice će se automatski prilagoditi rezoluciji.

Takve stranice vam omogućavaju dobro korisničko iskustvo, bez obzira na uređaj koji koristite za pregledavanje. Umjesto da razvijate zasebnu, mobilnu verziju stranica, koristite li responzivne tehnike, vaše stranice će se automatski prilagoditi rezoluciji.

Što je uopće responzivni web dizajn (RWD)? Stranice su responzivne (eng. responsive) ako se prilagođavaju uređaju, odnosno veličini ekrana. Takve stranice vam omogućavaju dobro korisničko iskustvo, bez obzira na uređaj koji koristite za pregledavanje. Umjesto da razvijate zasebnu, mobilnu verziju stranica, koristite li responzivne tehnike, vaše stranice će se automatski prilagoditi rezoluciji.

Uz pomoć Netokracije.com donosimo vam pet razloga zašto vaša web stranica mora biti responzivna – automatski prilagodljiva pametnim telefonima i tabletima!

Mobile će uskoro biti — zakon

Stranice prilagođene pametnim telefonima i tabletima već sada zbog fleksibilnosti imaju prednost prema ostalima, a uskoro će ta prednost biti ogromna. Prema istraživanjima, trend korištenja mobilnog weba je u velikom porastu, posebice zahvaljujući servisima za stvaranje mobilnih web stranica poput Onbilea. Prema nekim istraživanjima u Sjedinjenim Američkim Državama, predviđa se da ćemo web stranice za nekoliko godina češće pregledavati mobilnim uređajima nego li desktop računalima. Upravo iz tog razloga, veoma je bitno razviti web stranice prilagođene svim, a ne samo desktop rezolucijama.

Budite u korak s vremenom

Ako vam se čini da je responzivni dizajn stvar budućnosti, varate se. Ethan Marcotte je sredinom 2010. objavio sad već legendarni članak, a 2011. je i objavio knjigu na tu temu. Danas su gotovo svi veliki igrači prihvatili ovu tehniku i uvelike ubiru njene plodove. Čak je i, što se web trendova tiče, spori Microsoft nedavno impresionirao redizajniranom naslovnicom. Još važnije, Google je ranije ove godine naveo RWD kao SEO best practice. Trebate li bolju preporuku?

Prednost nad konkurencijom

Iako se responzivne tehnike u svijetu koriste već relativno dugo, RWD na području Balkana još nije uzeo maha. Odlučite li se danas na izradu uz pomoć responzivnih tehnika, vjerojatno ćete imati barem korak prednosti u odnosu na vaše konkurente. Vaši posjetioci će moći pregledavati vaše stranice bez obzira na to koju rezoluciju ili uređaj koriste. Sjećate se kada je u svijet web dizajna na velika vrata došlo CSS pozicioniranje? Responzivni dizajn nije ništa manje velika stvar. Krenite već danas u dizajn novih stranica ili redizajn postojećih!

Posjetitelji će vam biti zahvalni

Budite sigurni, posjetitelji će vam biti zahvalni ako ih počastite modernim, responzivnim dizajnom. Njime ćete otjerati mnogo manje potencijalnih korisnika iz jednostavnog razloga što imate garanciju da svi korisnici mogu pregledavati vaše stranice. Također, uz RWD i praćenje web trendova, osiguravate i odlično korisničko iskustvo, što će se zasigurno odraziti na posjećenosti vaših stranica. Svi dobivaju, zar ne?

Responzivne web stranice postaju standard – vama i agencijama

Ako ste čuli za RWD, ali su vas zastrašili argumentima da je izrada responzivnog weba vremenski zahtjevnija i skuplja, vjerojatno samo niste zakucali na prava vrata. Dobra vijest je ta što vam profesionalna web poduzeća (ili pojedinci, naravno) za responzivni redizajn neće naplatiti ništa više. Prijašnja praksa je bila razviti zasebne stranice za mobilne platforme, no danas se razvija samo jedna verzija, koja koristi responzivne tehnike. RWD je postao standard, pa je samim time dio uobičajenog paketa usluga, kao što je to nekad postao dizajn za tada općeprihvaćenu širinu od 960 pixela, ili pak CSS pozicioniranje prije toga. Stoga, nema nikakvog razloga da vaš sljedeći projekt ne bude — responzivan.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.