Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dow Jones i S&P 500 na najvišim razinama od kraja 2007.

S obzirom na snažan, gotovo neprestan rast tržišta još od studenoga, kratkoročno se može očekivati blaga korekcija cijena. No, bez snažnog pokretača, teško je za očekivati daljnji rast cijena dionica, kažu analitičari.

S obzirom na snažan, gotovo neprestan rast tržišta još od studenoga, kratkoročno se može očekivati blaga korekcija cijena. No, bez snažnog pokretača, teško je za očekivati daljnji rast cijena dionica, kažu analitičari.

U srijedu su na Wall Streetu burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni, jer nije bilo vijesti koje bi mogle znatnije pokrenuti tržište.

Dow Jones indeks ojačao je 0,05 posto, na 13.986 bodova, a za toliko je porastao i S&P 500, dosegnuvši 1.512 bodova. Nasdaq indeks oslabio je, pak, 0,10 posto, na 3.168 bodova.

Od početka godine S&P 500 indeks porastao je 6 posto, dok se Dow Jones nedavno probio iznad 14.000 bodova, što su najviše razine tih indeksa još od kraja 2007. godine.

Bez snažnog pokretača, teško je za očekivati daljnji rast cijena dionica, kažu analitičari.

„S obzirom na snažan, gotovo neprestan rast tržišta još od studenoga, kratkoročno se može očekivati blaga korekcija cijena. Tim više što je sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, koja je posljednjih tjedana podržavala tržište, pri kraju“, kaže Dan Suzuki, strateg u Bank of America-Merrill Lynch.

I jučer je većina kompanija izvijestila o boljim nego što se očekivalo rezultatima ostvarenim u četvrtom lanjskom tromjesečju.

Prema podacima Thomson Reutersa, dosad je 301 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa objavila poslovna izvješća, pri čemu ih je 68,1 posto po zaradama nadmašilo očekivanja analitičara, što je bolji prosjek nego u protekla četiri tromjesečja. Po prihodima je očekivanja nadmašilo 65,8 posto kompanija.

Na većini europskih burzi cijene su dionica jučer pale. Frankfurtski DAX indeks skliznuo je 1,09 posto, na 7.581 bod, a pariški CAC 1,40 posto, na 3.642 boda. Londonski FTSE ojačao je, pak, 0,20 posto, na 6.295 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.