Doznajte informacije iz sustava blokada koje vodi Fina

Doznajte informacije iz sustava blokada koje vodi Fina

Financijska agencija je proširila portfelj usluga elektroničkog poslovanja novim internetskim servisom e-Blokade. Ovaj servis dužnicima (ovršenicima) i ovrhovoditeljima omogućuje uvid u informacije iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje, i to na jednostavan i efikasan način.

Putem ovog internetskog servisa korisnicima su dostupne:

•    informacije o redoslijedu osnove za plaćanje (iz Očevidnika) i ukupno evidentiranom iznosu blokade prije te osnove za plaćanje,
•    informacije iz specifikacije izvršenja osnove za plaćanje,
•    uvid u Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje te
•    skenirane slike osnova za plaćanje.

Sve navedeno dostupno je poslovnim subjektima, i to uz znatno nižu naknadu od one koju korisnici usluga plaćaju za informacije koje preuzimaju na Fininim šalterima. Korisnici koji se na servis e-Blokade registriraju do 24. rujna 2013. godine, dobivaju 100 upita besplatno. Svi korisnici servisa, registrirani do 24. rujna 2013. godine, mogu u tom razdoblju iskoristiti 100 besplatnih upita.

Pravo uvida u podatke, odnosno u osnovu za plaćanje, temeljem zakonskih određenja ima isključivo korisnik na kojeg se ti podaci odnose i/ili njegov punomoćnik.

Za pristup servisu e-Blokade potrebno je imati Finin digitalni certifikat na FINA e-kartici/USB tokenu te se registrirati za korištenje servisa.

Informacije o postupku registracije, dokumentaciju potrebnu za pristup te više informacija o servisu, naći ćete na internetskoj stranici www.fina.hr, link: http://www.fina.hr/Default.aspx?sec=1654.

Podijeli

Odgovori

Top