Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Državni inspektorat uvodi ‘check-listu’ propisa za male i srednje poduzetnike

Glavni inspektor Robert Markt najavio je na radnom ručku u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca da će Državni inspektorat uskoro objaviti popis propisa koje kontrolira kada dođe u inspekciju poduzetnicima, svojevrsnu ‘check-listu’.

Glavni inspektor Robert Markt najavio je na radnom ručku u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca da će Državni inspektorat uskoro objaviti popis propisa koje kontrolira kada dođe u inspekciju poduzetnicima, svojevrsnu 'check-listu'.

To se ponajprije odnosi na male i srednje poduzetnike čiji rad u većini slučajeva nije usklađen sa svim propisima. Kada državni inspektorat objavi svoj popis uvjeta, odnosno propisa koji se moraju zadovoljavati, poduzetnici će moći provjeriti stupanj usklađenosti svog poslovanja s propisima. Budući da je uvriježeno da mali i srednji poduzetnici rijetko potpuno ispunjavaju sve propise, osobito kada je riječ o Zakonu o radu, i tu će biti određenih popuštanja. Radi izbjegavanja teškoća na terenu na relaciji poduzetnici – Državni inspektorat, planira se uvođenje privremenih i povremenih poslova, odnosno mogućnost da jedna osoba radi kod više poslodavaca, jasnije definiranje dopuštenoga prekovremenog vremena te smislenije tumačenje ugovora o djelu i ugovora o radu.

Liderpress


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.