Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Duff pivo i Dunder Mifflin papir – fiktivni brandovi na policama supermarketa!

Plasiranje proizvoda (product placement) marketinški je postupak u kojem se brandovi reklamiraju u filmovima, serijama i glazbenim spotovima.

Plasiranje proizvoda (product placement) marketinški je postupak u kojem se brandovi reklamiraju u filmovima, serijama i glazbenim spotovima.

Od Astona Martina u James Bondu do Konzuma u Bitangama i princezama, ova tehnika najčešće ne baš diskretno promovira proizvode, no u posljednje vrijeme zabilježen je i slučaj takozvanog obrnutog plasiranja zahvaljujući kojem „lažni“ brandovi dolaze u ruke stvarnih potrošača.

Prema izboru portala Inc. donosimo vam listu proizvoda koji su se s ekrana više ili manje uspješno preselili na police supermarketa:

Dunder Mifflin papir – „The Office“

Dunder Mifflin imaginarna je tvrtka za distribuciju papira čiji su djelatnici glavni likovi popularne humoristične serije „The Office“ („U uredu“).
Nedavno je „Quill.com“, podružnica tvrtke za nabavu uredskog pribora „Stables“ na tržište izbacila novi proizvod, pakiranje papira pod nazivom „Dunder Mifflin“.

Kwik-E-Mart supermarketi –  „Simpsoni“

Sredinom 2007. godine studio 20th Century Fox promovirao je filmsku verziju Simpsona te postignuo sporazum s lancem marketa „7-Eleven“ koji je 11 svojih trgovina preimenovao u „Kwik-E-Mart“, fiktivni market kojeg posjećuju stanovnici Springfielda.

Willy Wonka slastice –  „Charlie i tvornica čokolade“

Nakon prve filmske adaptacije romana „Charlie i tvornica čokolade“ 1971. godine, sva su djeca željela znati kakvog je okusa čokolada iz magične tvornice Willya Wonke. Tvrtka „Breaker Confections“ iz Chicaga licencirala je ime i počela proizvoditi slastice opisane u knjizi, a 1988. Nestlé je kupio kompaniju i preuzeo licencu.

Bubba Gump restoran sa škampima –  „Forrest Gump“

Prvi „Bubba Gump“ restoran sa škampima otvoren je 1996. u Montereyu, Kalifornija, dvije godine nakon premijere „Forresta Gumpa“. Sa više od 30 restorana diljem svijeta, ovo je jedan od najpoznatijih primjera obrnutog plasiranja proizvoda.

Duff pivo – „Simpsoni“

Pivo „Duff“ omiljeno je piće Homera Simpsona i pretvoreno je u „pravo“ piće u brojnim zemljama, od SAD-a i Meksika do Australije. Nakon što je australska pivovara kopirala logo virtualnog piva, Fox je podigao tužbu te je pivovara bila prisiljena zatvoriti proizvodnju. Najtvrdokorniji fanovi, Duff pivo mogu još uvijek mogu nabaviti na eBay-u.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Osnovni princip sadržan je zapravo u čuvenoj izjavi Bryana Kramera da je nužno vraćanje ljudske strane komunikacije, u svoj njezinoj nesavršenosti, empatiji i jednostavnosti,...

Marketing i prodaja

Jačanjem brenda iznutra postižete dvostruku reklamu.

Marketing i prodaja

Ključne riječi su riječi koje opisuju ideju i temu sadržaja web stranice.

Marketing i prodaja

Upravo digitalni marketing u današnje doba nalazi svoju široku primjenu u raznim industrijama i predstavlja temeljnu stratešku odrednicu poslovanja svih subjekata iz sektora.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.