Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dukat i Ljubljanske mlekarne pod istim krovom

Francuska kompanija kupila je 50,3 posto dionica vodećeg slovenskog proizvođača mlijeka i mliječnih prerađevina. Cijena po kojoj je Lactalis platio dionice, koje ne kotiraju na burzi, nije poznata.

Francuska kompanija kupila je 50,3 posto dionica vodećeg slovenskog proizvođača mlijeka i mliječnih prerađevina. Cijena po kojoj je Lactalis platio dionice, koje ne kotiraju na burzi, nije poznata.

Francuska kompanija Lactalis, koja je i većinski vlasnik hrvatskog Dukata, kupila je 50,3 posto dionica Ljubljanskih mljekara (Ljubljanske mlekarne), vodećeg slovenskog proizvođača mlijeka i mliječnih prerađevina, objavili su u utorak slovenski mediji.

Posao koji je prošlog tjedna Lactalis zaključio s više slovenskih fondova i banaka uz pomoć burzovno-posredničke tvrtke Ilirika treba još potvrditi slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Nakon toga Lactalis će morati objaviti ponudu za otkup preostalih dionica, uglavnom u vlasništvu proizvođača mlijeka i njihovih zadruga.

Francuska multinacionalna kompanija najveći je proizvođač mlijeka i mliječnih proizvoda u svijetu i nakon Danonea druga najveća prehrambena kompanija u Francuskoj, s ukupno 38.000 zaposlenih. Slovenskom akvizicijom Lactalis jača svoju poziciju u regiji jugoistočne Europe, navode slovenski mediji.

Ljubljanske mljekare imaju 550 zaposlenih, a godišnje prerade više od 200 milijuna litara mlijeka. Cijena po kojoj je Lactalis platio dionice, koje ne kotiraju na burzi, nije poznata.

Poslovni list “Finance” ocjenjuje da je preuzimanje slovenske mliječne industrije od strane Lactalisa dobar znak kako se u Sloveniji polako odstupa od nekadašnje gospodarske politike “obrane nacionalnih interesa” koja je godinama destimulirala potencijalne strane ulagače, te da bi zadruge koje imaju preostali dio dionica Ljubljanskih mljekara najbolje napravile da u predstojećim pregovorima s Lactalisom pokušaju izboriti što bolje uvjete za proizvođače budući da postoje mišljenja kako će Lactalis ići u racionalizaciju postojeće mreže otkupa mlijeka.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.