Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

DuPont bacio Dow Jones indeks u rekordni dnevni minus

Osim što mu je u trećem tromjesečju podbacila dobit, taj proizvođač kemikalija najavio je otpuštanje 1.500 radnika, pa je cijena njegove dionice potonula više od 9 posto.

Osim što mu je u trećem tromjesečju podbacila dobit, taj proizvođač kemikalija najavio je otpuštanje 1.500 radnika, pa je cijena njegove dionice potonula više od 9 posto.

U utorak je na Wall Streetu Dow Jones indeks zabilježio najveći dnevni pad u posljednja četiri mjeseca zbog slabijih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih rezultata niza kompanija, među kojima, DuPonta.

Dow Jones indeks potonuo je 1,82 posto, na 13.102 boda, dok je S&P 500 oslabio 1,44 posto, na 1.413 bodova, a Nasdaq indeks 0,88 posto, na 2.990 bodova.

Najveći dnevni pad Dow Jonesa od 21. lipnja ponajviše je posljedica slabijih nego što se očekivalo poslovnih rezultata DuPonta. Osim što mu je u trećem tromjesečju podbacila dobit, taj proizvođač kemikalija najavio je otpuštanje 1.500 radnika, pa je cijena njegove dionice potonula više od 9 posto.

To je pritisnulo cjelokupni rudarski sektor, koji je jučer bio najveći gubitnik. S&P indeks tog sektora pao je 3 posto.

Podbacili su i poslovni rezultati United Technologiesa i 3M-a, pa su cijene dionica tih industrijskih divova pale za 1, odnosno 4,1 posto.

Dosad je rezultate objavilo 29 posto kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, pri čemu ih je samo 37 posto nadmašilo očekivanja po pitanju prihoda, dok dugoročni prosjek prebačaja iznosi 62 posto. Oko 57 posto kompanija dosad je nadmašilo očekivanja po pitanju dobiti, no i to je ispod dugoročnog prosjeka, pokazuju podaci Reuters Thomsona.

Ostanu li ti podaci na ovim razinama, to bi bio najniži postotak kompanija koje su nadmašile očekivanja po pitanju dobiti od 2001. godine.

Podbačaji se redaju, premda je ljestvica postavljena vrlo nisko. U anketi Reutersa analitičari očekuju da će pad dobiti kompanija iz S&P 500 indeksa u proteklom tromjesečju iznositi 2,5 posto, što bi bio njihov prvi pad nakon tri godine.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer oštro pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 1,44 posto, na 5.797 bodova, dok je frankfurtski DAX potonuo 2,11 posto, na 7.173 bodova, a pariški CAC 2,20 posto, na 3.406 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.