Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

EBRD osigurao 400.000 eura za pripremu projekta gradnje garaže u Klaićevoj [VIDEO]

Izgradnjom garaže riješit će se dugotrajni problem parkiranja, prvenstveno za građane s djecom koji koriste zdravstvenu zaštitu Dječje bolnice u Klaićevoj.

Izgradnjom garaže riješit će se dugotrajni problem parkiranja, prvenstveno za građane s djecom koji koriste zdravstvenu zaštitu Dječje bolnice u Klaićevoj.

Gradonačelnik Milan Bandić potpisao je danas u Gradskoj upravi Mandatno pismo s predstavnicom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku i Mađarsku, Zsuzsanom Hargitai, radi suradnje na pripremi i provedbi projekta izgradnje podzemne garaže u Klaićevoj ulici, kao i izbora savjetnika za javno privatno partnerstvo.

Izgradnjom garaže riješit će se dugotrajni problem parkiranja, prvenstveno za građane s djecom koji koriste zdravstvenu zaštitu Dječje bolnice u Klaićevoj.

Revitalizacijom kompleksa srednjoškolskog igrališta i izgradnjom sportske dvorane polivalentnog sadržaja osigurat će se uvjeti za sportske aktivnosti na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Predviđena je i izgradnja pratećih trgovačko uslužnih sadržaja. Radovi bi trebali početi najkasnije na proljeće iduće godine, izjavio je novinarima gradonačelnik Bandić.

[infopunkt 4526 3]

Predstavnica EBRD-a Zsuzsana Hargitai naglasila je da ulažu u samoisplative projekte na dobrobit građana te da su osigurali 400.000 eura za pripremu projekta gradnje podzemne garaže na najvišem standardu kako se ne bi opterećivao gradski proračun.

Gradonačelnik Bandić je najavio da će se na javnom natječaju pronaći najbolji ponuditelj za investiranje u okviru javno privatnog partnerstva i da će se prijedlog uputiti Gradskoj skupštini na prihvaćanje.

[infopunkt 4526 4]

Potencijalni partner će predložiti prateće sadržaje, ali svakako to neće biti neboder, hotel ili uzgajalište gljiva, rekao je Bandić, podsjetivši kako su se do sada garaže gradile novcem iz prihoda Zagrebparkinga.

Projekt je od velikog značaja na Zagreb, jer se u vrijeme kreditnih opterećenja ostvaruje investicija koja će u konačnici, uz poboljšanje uvjeta života, pridonijeti poticanju poduzetničke aktivnosti i gospodarskom oporavku Grada Zagreba.

Predstavnica EBRD-a Hargitai također je podsjetila na uspješnu 12 godišnju suradnju s Gradom Zagrebom i izrazila uvjerenje da će se nastaviti i u buduće.

Pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo rekao je kako će se studija isplativosti pokazati koji će se još sadržaj graditi uz podzemnu garažu, te koliko će biti parkirnih mjesta kako bi bila ekonomski isplativa i privukla potencijalne koncesionare i na koji rok.

[infopunkt 4526 7]


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.