Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Austrijski Best in Parking AG preuzeo 50 posto vlasništva tvrtke Verso Altima

. BIP će ovom akvizicijom osigurati nadogradnju svoje ponude digitalnih usluga, te poduprijeti dugoročni proces transformacije iz dominantno operatera za upravljanje parkiranjem, u pionira rješenja za pametne i klimatski učinkovite gradove.

Austrijska tvrtka Best in Parking AG (BIP) postala je vlasnikom 50 posto udjela tvrtke Verso Altima d.o.o., međunarodno prepoznatog poslovnog integratora u mrežnom poslovanju, IoT i digitalnoj transformaciji, s uredima u Hrvatskoj i pet europskih zemalja te s više od 150 zaposlenika. Tvrtka posluje više od 20 godina, a posljednjih nekoliko, u regiji Srednje i Istočne Europe usmjerena je na specijalizaciju za digitalnu i zelenu transformaciju s naglaskom na Smart City rješenja. BIP će ovom akvizicijom osigurati nadogradnju svoje ponude digitalnih usluga, te poduprijeti dugoročni proces transformacije iz dominantno operatera za upravljanje parkiranjem, u pionira rješenja za pametne i klimatski učinkovite gradove.

Pametni gradovi

Ovim snažnim iskorakom ka digitalnoj transformaciji uz parkiranje i e-naplatu, Best in Parking AG  imat će dostup individualno razvijenim rješenjima za gradove uključujući rasvjetu, potrošnju energije i vode, kvalitetu zraka, upravljanje prometom, pametna rješenja za digitalno plaćanje, učinkovito upravljanje zgradama kao i rješenja za kibernetičku sigurnost. Cilj ove cjelovite ponude je stvaranje održivih, pametnih, povezanih i sigurnih gradova.

Specijalizacija u rješenjima za pametne gradove igra središnju ulogu u strategiji tvrtke. Uostalom, mobilnost mora biti pametnija, klimatski prihvatljivija i digitalnija, zbog čega je učinkovito upravljanje parkiranjem i prometom neophodno za gradove budućnosti”, naglašava Johann Breiteneder, izvršni direktor tvrtke Best in Parking AG: ”S našom investicijom u Verso Altimu idemo čak i korak dalje. Ne samo da produbljujemo svoje digitalne kompetencije, već i jačamo svoju poziciju aktivnog partnera javnih uprava kako bismo povećali kvalitetu života, a pritom djelovali na način koji štedi resurse. Radujemo se budućoj suradnji s kvalificiranim i uspješnim timom i upravom Verso Altime“, dodao je Breiteneder.

Digitalna i zelena tranzicija dva su osnovna smjera Europske Unije za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine. Naime, digitalna tranzicija podržava Europski zeleni plan kroz pametnije i zelenije korištenje tehnologije. Dok tehnologija omogućava poboljšanja za učinkovitost energije i resursa, olakšava kružno gospodarstvo, dovodi do bolje raspodjele resursa; smanjuje emisije, zagađenje, gubitak biološke raznolikosti i degradaciju okoliša. Znanja potrebna za realizaciju oba smjera posjeduju stručnjaci Verso Altime koji će ovom investicijom nastojati osnažiti svoju međunarodnu prisutnost te osigurati komercijalizaciju rješenja vlastitog razvoja.

„Sretni smo što naših prvih 20 godina postojanja zaključujemo ovim velikim događajem kojim ćemo započeti novu fazu rasta, konsolidirati vlastiti portfelj rješenja i proizvoda, ići ukorak s Nacionalnom strategijom, smjernicama Europske unije te svjetskim trendovima u stvaranju održivih i samodostatnih gradova“, istaknuo je Mario Gerenčir, direktor Verso Altime, nastavivši: „Promjenom vlasničke strukture omogućit ćemo brz i kvalitetan razvoj vlastitih resursa, povećanje vidljivosti referentnih proizvoda te osigurati nova zapošljavanja i ulaganje u razvoj i istraživanja. Ponosni smo što je Best in Parking AG prepoznao upravo nas kao svog strateškog partnera s kojim će dobiti snagu za ostvarenje dugoročnih strateških ciljeva“, zaključio je Gerenčir.

Mario Gerencir predsjednik Uprave Verso Altima

Ulaganje Best in Parkinga AG omogućit će i sinergiju s tvrtkom kćeri RAO d.o.o., koja je akvizirana 2021. godine i koja je u njihovom 100 postotnom vlasništvu. Uz 25 godina iskustva, RAO nudi softverska rješenja za učinkovito upravljanje i kontrolu javnog parkirališta i cestovnog prostora, kao i sustave naplate, rješenja za pristup i prodaju karata za nacionalne parkove i parkove prirode, rekreacijske objekte i marine.

Cjeloviti investicijski ciklus Best in Parking AG-a jamac je za ostvarenje strateških planova razvoja i proširenja proizvodnih i razvojnih kapaciteta te će ovime započeti novu, međunarodnu dostupnost stručnjaka i rješenja za napredna digitalna rješenja.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.