Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Edukativni program Dana D veći nego ikad!

edukacija na Danu D

Ovogodišnji Edukativni program Dana D, koji su osmislili Dario Dević i Petra Milički veći je no ikad dosad — čitav prvi kat Stare bolnice u Vlaškoj ispunjen je izložbama lokalnih i regionalnih fakulteta i škola dizajna, te nizom radionica i početnica koje promišljaju i proširuju središnje pitanje ovogodišnjeg festivala: kako arhivirati dizajn i kako dizajnirati arhiv?

Kroz četiri vrlo različite radionice, polaznici će se baviti praktičnim temama poput uloge dizajnera u knjižničarskom arhiviranju ili tehnološkim aspektima dokumentiranja dizajna, ali i neopipljivim, efemernim elementima arhiviranja kao što je bilježenje odnosa korisnika i dizajna na primjeru mode ili pak interneta kao nepresušnog arhivskog izvora.

Radionice pokrivaju širok dijapazon dizajnerskog djelovanja, pa će se Lea Vene, Tonči Vladislavić i Ivana Čuljak iz Centra za istraživanje mode i odijevanja baviti modom, Andro i Kluk Giunio metodologijom i grafičkim dizajnom, Dina Karadžić i Vedran Gligo iz Hacklaba novim medijima, a ekipa iz udruge za DIY kulturu Radiona.org digitaliziranjem trodimenzionalnih objekata. Rad i rezultate radionica bilježit će i dokumentirati Luka Borčić, čiji se projekt Radionica bavi upravo arhiviranjem radioničkih procesa. Uz radionice, na zadnji dan festivala održat će se i tri Dizajnerske početnice za polaznike školskih uzrasta koje vode Sanja Rotter, dvojac This Town Needs Posters i Mia Bogovac.

edukacija na Danu D

Izložbe na DanuD-Arhiv dizajna

Kao i svake godine, unutar Edukativnog programa predstavit će se i različiti fakulteti i škole iz države i regije: od Studija dizajna, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Odjela medijskog dizajna Sveučilišta Sjever, Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba, pa do akademija likovnih umjetnosti iz Sarajeva i Ljubljane. Nakon što su se fakulteti, škole, radionice i početnice smjestile u prostorije prvog kata Stare bolnice, ostalo je još i nekoliko malenih sobičaka u kojima će se ove godine po prvi puta odvijati program kuriranih Mikrotuluma odabranih putem javnog natječaja.

Sve u svemu, edukativni program ove je godine proširen u svakom smislu. (iz teksta Petre Milički i Darija Devića)
Više o radionicama Edu programa na http://bit.ly/dandedu

Pročitajte još:

Lifestyle

Maja Matas rođena je u Osijeku, a od studija živi u Zagrebu. Diplomirana je dizajnerica i doktorica znanosti.

Industrija

Sandro Užila jedan je od najtalentiranijih mladih dizajnera, dolazi iz Pule, a s tek navršenih 30 godina može se pohvaliti zavidnom listom vrhunskih projekata na kojim je imao prilike...

Komunikacija

Sizeovcima je pripalo zlato u kategoriji Pakiranje hrane i pića za ambalažu brašna Farina te srebro u kategoriji Pakiranje alkoholnih pića za Vina VK.

Lifestyle

Hrvatski brend odjeće od pletiva dobrih za okoliš i za kožu Brokula&Ž izravnije se okreće turistima u Hrvatskoj. Proizveli su majice s poznatim motivima...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.