Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

EK prognozira pad BDP-a eurozone u 2012., stagnaciju u EU, povećanje inflacije

Gospodarstvo eurozone na putu je nove recesije, po drugi put u posljednje tri godine, dok će ono EU-a stagnirati, prognozirala je u četvrtak Europska komisija u najnovijim prognozama.

Gospodarstvo eurozone na putu je nove recesije, po drugi put u posljednje tri godine, dok će ono EU-a stagnirati, prognozirala je u četvrtak Europska komisija u najnovijim prognozama.

Gospodarstvo 17-člane eurozone u ovoj će se godini smanjiti za 0,3 posto, čime je osjetno snižena prethodna procjena EK iz studenoga 2011., u sklopu koje je prognoziran rast u ovoj godini u visini 0,5 posto. Gospodarske aktivnosti u 27-članom EU istodobno će stagnirati, objavila je Komisija u ažuriranim gospodarskim prognozama.

“EU je na putu gospodarske stagnacije u ovoj godini, a eurozona će zabilježiti blagu recesiju”, objavila je Komisija.

Ujedno je blago povećana ranija prognoza stope inflacije u eurozoni za ovu godinu, na 2,1 posto, a pripisuje se ponajprije energetskim troškovima i povećanju neizravnih poreza.

Suprotno dosadašnjoj praksi EU je u ažuriranom izvješću objavio prognoze za svih 27 članica kako bi bile vjerodostojnije. Ranije je u sklopu projekcija u veljači i rujnu, odnosno između redovnih jesenskih i proljetnih prognozi, objavljivao samo prognoze za sedam najvećih zemalja.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.