Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

EK prognozira pad BDP-a eurozone u 2012., stagnaciju u EU, povećanje inflacije

Gospodarstvo eurozone na putu je nove recesije, po drugi put u posljednje tri godine, dok će ono EU-a stagnirati, prognozirala je u četvrtak Europska komisija u najnovijim prognozama.

Gospodarstvo eurozone na putu je nove recesije, po drugi put u posljednje tri godine, dok će ono EU-a stagnirati, prognozirala je u četvrtak Europska komisija u najnovijim prognozama.

Gospodarstvo 17-člane eurozone u ovoj će se godini smanjiti za 0,3 posto, čime je osjetno snižena prethodna procjena EK iz studenoga 2011., u sklopu koje je prognoziran rast u ovoj godini u visini 0,5 posto. Gospodarske aktivnosti u 27-članom EU istodobno će stagnirati, objavila je Komisija u ažuriranim gospodarskim prognozama.

“EU je na putu gospodarske stagnacije u ovoj godini, a eurozona će zabilježiti blagu recesiju”, objavila je Komisija.

Ujedno je blago povećana ranija prognoza stope inflacije u eurozoni za ovu godinu, na 2,1 posto, a pripisuje se ponajprije energetskim troškovima i povećanju neizravnih poreza.

Suprotno dosadašnjoj praksi EU je u ažuriranom izvješću objavio prognoze za svih 27 članica kako bi bile vjerodostojnije. Ranije je u sklopu projekcija u veljači i rujnu, odnosno između redovnih jesenskih i proljetnih prognozi, objavljivao samo prognoze za sedam najvećih zemalja.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.