Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ekološka katastrofa na Novom Zelandu – nafta došla do plaža!

Naftna mrlja iz liberijskog teretnog broda nasukanog u jednoj od najpoznatijih uvala na Novom Zelandu dosegla je u ponedjeljak obalu dok spasioci ubrzano rade prije najavljena dolaska oluje. Nafta je pronađena na plaži Mont Maunganui, turističkom odredištu u uvali Plenty, na Sjevernom otoku, objavile su vlasti Maritime New Zealand, zadužene za sigurnost osoba i morskog okoliša…

Naftna mrlja iz liberijskog teretnog broda nasukanog u jednoj od najpoznatijih uvala na Novom Zelandu dosegla je u ponedjeljak obalu dok spasioci ubrzano rade prije najavljena dolaska oluje. Nafta je pronađena na plaži Mont Maunganui, turističkom odredištu u uvali Plenty, na Sjevernom otoku, objavile su vlasti Maritime New Zealand, zadužene za sigurnost osoba i morskog okoliša...

Nosač kontejnera Rena, kapaciteta 47.000 tona, nasukao se u srijedu na grebenu Astrolabe poznatom po bogatstvu faune i flore, 22 km ispred grada Taurange, na Sjevernom otoku.

Vlasti strahuju da bi u slučaju da trup broda pukne Novi Zeland doživio najgoru ekološku katastrofu unazad desetljeća.

Naftna mrlja iz broda već je prouzročila smrt brojnih morskih ptica, a procjenjuje se da je dosad isteklo 30 tona nafte.

Spasilačke ekipe pokušavale su u ponedjeljak ujutro osigurati brod prije predviđena dolaska oluje navečer. Ako trup Rene pukne, 1700 tona goriva moglo bi iscuriti u more.

Napisao

Pročitajte još:

Industrija

Hrvatski startup Green Energy Pal izabran je među šest najboljih startupova u srednjoj i jugoistočnoj Europi u 2022. u okviru natjecanja BASF Innovation Hub.

Komentari

Nikola Benvenuti, predsjednik udruge otkrio nam je kako teku pripreme, koji su novi trendovi u proizvodnji malvazije i što se promijenilo u pandemiji.

DOP

INA vam ponovno pomaže zazeleniti okolinu u kojoj živite i očuvati klimu.

DOP

Cilj cijelog projekta je podizati svijest o zagađenosti mora i oceana sve do kraja godine, koliko će putujuća izložba i trajati.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.