Erste banka sponzor AIESEC-a i Youth Speak Foruma

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) i studentska udruga AIESEC Hrvatska potpisale su sponzorski ugovor temeljem kojeg će Erste banka kao Zlatni sponzor podržati aktivnost ove udruge, te organizaciju Youth Speak Foruma, jednodnevne konferencije u organizaciji AIESEC-a Hrvatska, koja okuplja studente iz svih krajeva Hrvatske, a koja će se održati 29. travnja u zagrebačkom Hotelu Sheraton.

Glavna tema konferencije je „Poduzetništvo i samozapošljavanje“. S obzirom da AIESEC od prošle godine surađuje s UN-om na promicanju „Globalnih ciljeva za održivi razvoj“, cilj konferencije je  saznati što mladi žele i mogu poduzeti te koja su njihova razmišljanja o najvećim svjetskim problemima. Studenti koji žele sudjelovati na konferenciji to mogu putem linka http://bit.ly/YouthSpeakForumZagreb.

S obzirom da se Erste banka orijentira na razvoj mladih te kroz svoje programe omogućava puno prilika istoj populaciji, ova suradnja je od iznimne važnosti za nas. Početak ove suradnje jest potpora svim mladim ljudima u razvijanju njihovih ljudskih potencijala. Youth Speak Forum jedini je forum kojem je glavni fokus izrada akcijskih planova i koraka, radije nego samo pričanje o problemu koje nas okružuju. Forum radi konkretne outpute za ideje i akcijski plan koji će biti prikupljeni i podijeljeni s našom globalnom mrežom od 70 000 mladih ljudi, grupom alumni članova i ostalim partnerima. Spajanje poslovnog svijeta sa studentima kroz interaktivni način“, kaže Aly Amr Aly Sina Tawfik predsjednik AIESEC Hrvatske.

Općenito smatramo da je za uspješan rast gospodarstva nužno povezivanje realnog sektora s fakultetima i obrazovnim institucijama općenito. Naime, kroz ovakvu suradnju, mladim ljudima se omogućuje da još tijekom studiranja dobiju uvid kako se ono što danas polažu na svojim fakultetima primjenjuje u praksi, dok se s druge strane, poduzećima omogućuje da tijekom prakse upoznaju svoje eventualne buduće zaposlenike. Mi u Erste banci vjerujemo kako upravo nove, mlade snage s fakulteta donose svježinu u naše poslovanje, koje spojeno s iskustvom i znanjem djelatnika, doprinosi uspješnom poslovanju. I na kraju, treba reći kako AIESEC kao organizacija, potiče mlade ljude da svojim znanjem i ambicioznošću mijenjaju svijet oko sebe, što mi nadasve cijenimoističe Anita Markota Štriga, zamjenica direktora Sektora građanstva Erste banke.

Osim što podržava rad međunarodne studentske udruge AIESEC, Erste banka aktivno provodi i druge programe namijenjene studentima. Kako bi studentima omogućila da naučena znanja iz područja ekonomije i IT-a primjene u poslovnom okruženju, pokrenuta su dva programa plaćene stručne prakse: Generalna proba i IT Lab na koje se studenti mogu prijaviti do 30. travnja, pri čemu praksa traje tijekom tri ljetna mjeseca od 15. lipnja do 15. rujna. „Generalna proba“ je namijenjena odličnim redovnim studentima prve godine diplomskog ili završne godine preddiplomskog studija ekonomskog usmjerenja u Zagrebu i Rijeci, a pored edukacijskog dijela, praksa obuhvaća rad s mentorom te uključivanje u redovan rad organizacijskih jedinica banke. IT Lab je namijenjen studentima tehničkih fakulteta, a omogućuje im, uz obavljanje stručne prakse u banci, daljnji profesionalni razvoj kroz mentorski rad sa stručnjacima te program edukacija i radionica.

Podijeli

Odgovori

Top