Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sjednica Europskog gospodarsko-socijalnog odbora (EGSO)

Europljani očekuju oživljavanje Europe, očekuju brze i učinkovite promjene

EU

505. plenarna sjednica Europskog gospodarsko-socijalnog odbora (EGSO) održana je u Bruxellesu 19.veljače 2015. godine.

Gost na sjednici bio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, koji je poslao snažnu poruku podrške organiziranom civilnom društvu. Novi predsjednik Europske komisije založio se za pojačanu suradnju između dviju institucija, posebice u kontekstu Programa rada komisije za 2015. godinu, pozdravivši doprinos EGSO-a u njegovoj izradi.

Osvrnuvši se na bilateralni sastanak s predsjednikom Komisije, Henri Malosse, predsjednik EGSO-a pozdravio je odlučnost komisije da preusmjeri svoju zakonodavnu aktivnost.

[box style=”0″]

Europljani očekuju oživljavanje Europe, oni očekuju brze i učinkovite promjene. Europski gospodarsko-socijalni odbor je spreman suočiti se s tim izazovom, zajedno s Europskom komisijom i Europskim parlamentom, kroz veću i bolju suradnju, rekao je predsjednik EGSO-a Henri Malosse.

[/box]

Ističući podršku odbora Investicijskom planu EU za jačanje zaposlenosti i gospodarskog rasta, predsjednik Malosse je naglasio da glavni prioritet treba biti stavljen na obrazovanje i stjecanje vještina, inovacije, poduzetništvo, prijenos energije i zelenu ekonomiju: “Europski građani nas zovu da djelujemo kao odgovor na njihovu zabrinutost zbog nezaposlenosti, deindustrijalizacije, zaustavljenog rasta i borbe protiv klimatskih promjena.”

“Svi problemi koji postoje u Europi nisu nužno problemi koje Europa može riješiti. Ali ja vjerujem da Europa ima svoju ulogu i da postoji potreba za Europom. Vrijeme je da krenemo u pozitivnom smjeru. Članovi EGSO-a mogu nam pomoći u tome: moramo pokrenuti dijalog s Europljanima i trebam vas da im pokažete dokaze o Europi“, rekao je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker. „Trebamo postići funkcionalno Unutarnje tržište, kao prioritet staviti socijalnu dimenziju Europe i pokrenuti Digitalnu Europu i Energetsku uniju. Na taj način stvorit ćemo nova radna mjesta i rast.

U raspravi koja je uslijedila članovi EGSO-a pozdravili su odlučnost predsjednika EK Junckera da uključi socijalne partnere i organizacije civilnoga društva u reforme. Tri skupine EGSO-a (poslodavci, radnici i različite interesne skupine) naglasili su hitnost oblikovanja održivog gospodarskog oporavka. Posebno je naglašeno je da projekt Europe koji se temelji na miru i pomirbi među građanima Europe, mora stajati snažno i ujedinjeno, kada se suočava s djelima mržnje i terora.

Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore (HOK-a) Violeta Jelić sudjelovala je 505. plenarnoj sjednici Europskog gospodarsko-socijalnog odbora (EGSO) u Bruxellesu.

www.hok.hr


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.