Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HOK digital – Stiže budućnost osiguranja

HOK digital sadrži sve bitne osiguravateljske procese te na idealan način podržava rad na daljinu, na koji smo se svi navikli prethodnih mjeseci, pa je posjet poslovnicama najčešće izlišan.

Hrvatska osiguravajuća kuća (HOK) i iOLAP predstavljaju novo, inovativno rješenje – HOK digital. HOK digital jedinstvena je aplikacija, dosad neviđena na hrvatskom tržištu, koja na vrlo jednostavan i pristupačan način nudi cjelokupnu osiguravateljsku uslugu na jednom mjestu, od kupnje i obnove polica do prijave štete i plaćanja računa – digitalno i nadohvat ruke. HOK digital sadrži sve bitne osiguravateljske procese te na idealan način podržava rad na daljinu, na koji smo se svi navikli prethodnih mjeseci, pa je posjet poslovnicama najčešće izlišan.

„Naša je misija podići kvalitetu usluge na najvišu razinu, pružiti cjelokupnu uslugu na jednom mjestu te unaprijediti proces interakcije između korisnika i osiguravajuće kuće. Želja da se razlikujemo od drugih aplikacija i webshopova na tržištu potakla nas je da nađemo rješenje, trenutačno najinovativnije na tržištu, koje istodobno najbolje odgovara potrebama krajnjih korisnika, prvenstveno mlađe generacije. HOK digital pomoći će nam da bolje upoznamo korisnike i njihove potrebe. Osluškujući ih, u nadolazećem razdoblju kreirat ćemo mnogobrojne inovacije i pogodnosti“, rekao je Ivan Jonjić, direktor sektora informatike u HOK osiguranju.

Kada su iOLAP i HOK osiguranje krenuli u razradu ideje koja je danas poznata kao HOK digital, cilj nam je bio stvoriti novo digitalno korisničko iskustvo, još neviđeno na hrvatskom, a velikim dijelom i na europskom tržištu. Nismo se htjeli zadovoljiti razvojem još jednog u nizu učestalih osiguravateljskih webshopova i aplikacija koje donose jako malo vrijednosti u život krajnjih korisnika, već smo namjeravali izazvati status quo, kreirati nov pristup i donijeti svježe, inovativno rješenje na tržište. HOK digital nastao je kao odgovor na sve veći utjecaj tehnologije na rad osiguravajućih kuća, kao i potrebe korisnika, pogotovo mlađih generacija, za fleksibilnijom, digitalnom osiguravateljskom uslugom“, izjavio je Filip Krstanović, voditelj razvoja poslovanja u iOLAP-u.

Glavne su značajke ove sveobuhvatne aplikacije pregled polica, pregled i plaćanje računa, pregled asistencija s hitnim brojevima, pojednostavljena prijava štete, kao i pregled prijavljenih šteta i njihovih statusa te komunikacija s agentima HOK-a vezano za njih, kupnja novih polica ili obnova postojećih, integrirana korisnička podrška, slanje upita za ostale proizvode čiju direktnu kupnju preko aplikacije (zasad) ne podržavamo, te mnogo toga što je tek u pripremi. Također, aplikacijom je omogućena brza prijava štete bez potrebe za registracijom za osiguranike drugih osiguravajućih kuća, kako bi se optimizirao proces prijave šteta koje su počinili HOK-ovi osiguranici. Osiguranici drugih osiguravajućih kuća bez registracije na HOK digitalu mogu prijaviti štetu koju je počinio osiguranik HOK-a te potom, s pomoću koda štete koji im se dodijeli, imati transparentan uvid u životni ciklus prijavljene štete. Iako se HOK digital iz perspektive korisnika doima iznimno jednostavnim za uporabu, mnogo je rada i truda uloženo u kreiranje besprijekornoga korisničkog iskustva s brzom i intuitivnom uslugom, te u pojednostavljenje osiguravateljskih procesa.

Važno je napomenuti da je HOK digital dostupan na webu, ali i kao nativna aplikacija za Android i iOS uređaje, te da u pozadini te tehnološke inovacije stoje napredni servisi i rješenja trećih strana, tehnologije, knjižnice i infrastruktura trenutačno dostupni na globalnom tržištu, kao što su, naprimjer, Node.js (open-sourcecross-platform Javascript okruženje) i GraphQL (Facebookov query jezik za API-je), koji se upotrebljavaju za razvoj backend sustava, dok je za razvoj frontenda web-aplikacije korišten React.js(JavaScript knjižnica za izradu single-page web-aplikacija, koju održavaju Facebook i zajednica programera i tvrtki). Osim razvoja frontend i backend sustava, istodobno su razvijane i mobilne aplikacije za Android i iOS, i to s pomoću React Nativea, Facebookove open-source knjižnice za razvoj mobilnih aplikacija koji omogućuje pisanje jedinstvenog koda za obje mobilne platforme – Android i iOS.

Također, u HOK digital integrirano je 5 izvorišnih sustava, a koristilo se i računarstvo u oblaku (engl. cloud computing), odnosno Amazon Web Services (AWS), vodeći svjetski pružatelj usluga računarstva u oblaku. Iako je udio AWS-a trenutačno nešto manji, uporaba javnog clouda (engl. public cloud) pionirski je i velik korak naprijed za cijelu osiguravateljsku industriju, te vjerujemo, zbog mnogobrojnih prednosti koje računarstvo u oblaku donosi, da će se HOK digital nastaviti razvijati u tom smjeru.

„iOLAP je razvio aplikaciju HOK digital s modernim web mobile tehnologijama i knjižnicama trenutačno dostupnima na globalnom tržištu, integrirao je ukupno pet izvorišnih sustava, iskoristio je i usluge vodećeg pružatelja cloud usluga Amazon Web Services (AWS), što je velik korak za osiguravateljsku industriju, a duboko domensko znanje i ekspertiza HOK osiguranja bili su ključni za uspjeh projekta. Zadnjih tjedana djelatnici HOK osiguranja i iOLAP-a marljivo su testirali aplikacije, a iOLAP-ov razvojni tim bavio se završnim radnjama i ‘poliranjem’ aplikacija prije njihovog objavljivanja široj javnosti, dok je nestrpljenje i uzbuđenje raslo iz dana u dan zbog činjenice da će godinu dana dug projekt napokon ugledati svjetlo dana. Međutim, svakako bismo voljeli naglasiti da je ovo samo početak i da u nadolazećim mjesecima i godinama korisnici HOK digitala mogu očekivati mnogobrojne nove značajke i inovacije čija će misija biti kreiranje dodatne vrijednosti i kontinuirano unapređenje osiguravateljskih procesa, a u konačnici bi trebale donositi manje brige i uštedu vremenu za korisnike kroz pojednostavljenu interakciju i brze usluge te podršku nadohvat ruke“, kazao je Kristijan Lenković, voditelj razvojnog tima HOK digitala.

Ako još niste bili u prilici isprobati ovu revolucionarnu osiguravateljsku aplikaciju, možete to učiniti odmah na https://digital.hok-osiguranje.hr/. Iskoristite prednosti ove besplatne aplikacije, jer budućnost osiguranja već je tu!

Linkovi za preuzimanje Android i iOS aplikacije te link koji vodi na web stranicu nalaze se u nastavku:

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.