Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Europska tržišta dionica između ohrabrujućeg izvješća o zapošljavanju u SAD-u i Fedova opreza

Europska tržišta dionica balansirala su u petak između ohrabrujućeg podatka o američkom tržištu rada u prosincu i signala iz Feda da bi zbog mogućih rizika mogli usporiti ili čak obustaviti program monetarnih poticaja za gospodarski rast.

Europska tržišta dionica balansirala su u petak između ohrabrujućeg podatka o američkom tržištu rada u prosincu i signala iz Feda da bi zbog mogućih rizika mogli usporiti ili čak obustaviti program monetarnih poticaja za gospodarski rast.

U takvom je okruženju indeks Londonske burze Ftse ojačao 0,4 posto, na 6.070 bodova, frankfurtski DAX bio je u plusu 0,1 posto i iznosio je 7.759 bodova dok je pariški CAC bio na istom postotnom gubitku, kliznuvši na 3.716 bodova.

Ulagače su ohrabrio podatak o zapošljavanju u SAD-u u prosincu, koji je pokazao da su američki poslodavci neto otvorili 155 tisuća novih radnih mjesta, što znači da se zapošljavanje nastavilo ravnomjernim tempom u odnosu na prethodni mjesec.

Optimizam je pomutio objavljeni zapisnik s prosinačkog sastanka američke središnje banke, koji je pokazao da su pojedini dužnosnici zbog potencijalnih rizika naznačili mogućnost smanjenja odnosno čak i obustave programa kupnje imovine do kraja ove godine. On je u prošloj godini spadao među glavne motore rasta tržišta dionica.

Nejasno stanje na tržištu poduprlo je dionice defanzivnog farmaceutskog sektora, pa je GlaxoSmithKline dobio na vrijednosti 0,6 posto a Novartis 0,4 posto.

Najveći su pak gubitnici bile cikličke dionice rudarskih kompanija, uz pad cijene dionica Rio Tinta za 1,7 posto. BHP Billiton oslabio je 1,2 posto.

Prvog radnog dana u 2013. indeks Tokijske burze Nikkei porastao je 2,82 posto, na 10.688 bodova.

Hina

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.