Evo kako ćete proširiti tržište za svoj proizvod i uslugu

Evo kako ćete proširiti tržište za svoj proizvod i uslugu

I dok gospodarska kriza polako ali sigurno nagriza i najbogatija europska gospodarstva, a hrvatski građani se sve rjeđe odlučuju za kupovinu čak i osnovnih prehrambenih namirnica, pri čemu je plasirati proizvod na tržište znanstvena fantastika, hrvatskim poduzetnicima se ipak polako ali sigurno otvara jedno veliko svjetsko tržište spremno apsorbirati svaku kvalitetnu ponudu.

Katar, zemlja s godišnjim rastom BDP-a od 15 posto spremna je na velika ulaganja i što je najbitnije ima osigurana financijska sredstva sukladno svojoj viziji rasta. Pri tome ne treba zanemariti činjenicu da je ta zemlja Bliskog istoka domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine i da planira izgraditi čak 350 hotela ali  i svu prateću infrastrukturu, klimatizirane stadione.

Pri tome ne treba smetnuti s uma da u Hrvatskoj odnedavno posluje i Qatar Airways te da Doha više nije tako daleko od Zagreba…

Kako ponuditi i plasirati svoj proizvod i uslugu ovoj prebogatoj zemlji više se može saznati na Drugom edukacijskom danu “Business Road to Qatar” u organizaciji Hrvatsko – katarske udruge koji će se održati 4. listopada u hotelu Aristos.

“Ponosni smo što smo prvi u Hrvatskoj koji će dovesti predavače iz Katara i koji će našoj poslovnoj javnosti predstaviti konkretne primjere iz prakse. Smatram da imamo što ponuditi katarskom tržištu. Našim je tvrtkama i pojedincima potrebno pružiti informacije koje mogu dobiti iz prve ruke”, poručila je potpredsjednica za gospodarstvo Hrvatsko-katarske udruge Maja Rendulić.

Na koji način se posluje i koji izazovi očekuju hrvatske poslovne subjekte pri otvaranju ureda i pokretanju posla u Kataru pojasnit će Malik Al-Kamaz iz državne tvrtke Saba & Co. Što i kako se gradi u Kataru hrvatskim građevinarima pojasnit će Badih J. Touma iz arhitektonskog ureda MZ & Partners.

Katar je, između ostalog, vrlo zainteresiran za suradnju u području turizma, arhitekture, građevinarstva, vode i bezalkoholnih pića.

“Cilj edukacijskog dana je pripremiti i informirati hrvatske poslovne subjekte, arhitekte, građevinske inženjere kroz praktične savjete, na mogućnosti koje pruža Katar, jedno od najuspješnijih gospodarstava”, rekao je glavni tajnik Hrvatsko-katarske udruge Seif Aldin Salameh.

Prije glavnog predavanja dvojice gostiju iz Katara, u uvodnom dijelu će Nermin Botonjić iz Centra za certificiranje halal kvalitete istaknuti posebnosti arapske i islamske kulture.

Obzirom na poslovne mogućnosti koje pruža ovaj skup, kotizacija za sudjelovanje od 790 kuna ne čini se mnogo. Mali ulog za veliki dobitak, zar ne?

Podijeli

Odgovori

Top